Kuva: Senja Rapila

Jouluihmiseksi tunnustautuva Aki Samuli: "Suklaata voisi syödä vaikka kuinka paljon"

22.12.2016 11:15 - Anna Hopi

Vuoden 2015 tangokuninkaalle, Aki Samulille, joulu on rentoa aikaa läheisten kanssa.

Laulaja Aki Samuli julkaisi äskettäin uuden singlen, joka kantaa nimeä Yks biisin aihe vain. Hän on kiertänyt koko vuoden keikoilla soolona ja eri kokoonpanojen kanssa. Kulunut vuosi on opettanut miehelle myös, mitkä ovat artistiuran haasteet - ja miten niistä selvitään.

- Ihminen on itse itselleen pahin vihollinen. Sitä miettii paljon sitä, että kelpaako tämä juttu, onko se hyvä ja tykätäänkö siitä. Ne ovat haasteita, joita itse itselleen asettaa, hymyilee tähti.

- Olen saanut olla tänä vuonna hirveän monessa upeassa jutussa mukana. Olen saanut levyttää toisen albumin. Loppuvuodellekin on tullut omaa keikkaa, kahta eri konserttia ja konserttia Paula Koivuniemen kanssa. Paljon on tullut uutta omaksuttavaa, se on ollut haasteellista. Miten jakaa oma aikansa, että milloin käytän mihinkin projektiin aikaa. Kaikkia ei voi treenata samaan aikaan.

"Olen jouluihminen"

Aki Samuli kertoo, että on oppinut vuoden aikana aikatauluttamaan elämäänsä eri tavoin. Joulun aikaan hän aikoo hiljentyä.

- Tänä jouluna olen enemmän jouluihminen kuin koskaan. Olen päässyt tekemään joulukonserttikiertueen. Olen koko jouluviikon lomalla orkesterin kanssa. Aikuisena on alkanut arvostaa rauhaa ja suklaan syömistä. Sitä voi syödä vaikka kuinka paljon. Tammikuussa voi sitten kiristellä, nauraa mies.

- Aion laittaa kaikki kinkut, laatikot ja kuuset, ja viettää aikaa ihmisten kanssa. Vietän aaton pyjamapöksyissä tukka sotkussa, hän jatkaa, ja kertoo odottavansa rentoilua kotioloissa.

 Lue myös: Tangokuningatar Erika Vikman: "Aki Samuli on suurin esikuvani"

Kilpailut

Uusimmat