Kuva: Mikko Räsänen

20 vuotta artistina - Anne Mattila lähtee keväällä juhlakiertueelle

13.12.2016 08:43 - Anna Hopi

Pitkän uran tehnyt Anne Mattila, 32, esittää kauneimpia laulujaan "riisuttuina" versioina.

Jotkut meistä tuntuvat syntyneen laulajiksi. Anne Mattilalla on takanaan pitkä taival viihteen kentällä - kaiken kaikkiaan ensi keväänä tulee kuluneeksi 20 vuotta uran aloittamisesta. Sen kunniaksi Anne lähtee vuonna 2017 juhlakiertueelle, joka kattaa kahdeksan paikkakuntaa. Riisutut laulut -kiertueella kierretään Suomea Ylivieskasta Poriin.

– Kiertueella on luvassa suosituimpia laulujani 20-vuotisen levytysurani ajalta, mutta on luvassa muutama yllätyskin hieman tuntemattomampien laulujen joukosta, Mattila paljastaa.

– Ennen kaikkea luvassa on viihdyttävä mutta samalla tunnelmallinen hetki musiikkini parissa intiimisti unplugged, eli ”riisuttuina” versiona.

(kuva: Mikko Räsänen)

"Maalaan mielikuvia"

Laulaja Anne Mattila esiintyi ensimmäisen kerran julkisesti 9-vuotiaana Kauhajoella. Nuori nainen osallistui laulu-uransa alkuaikoina erilaisiin laulukilpailuihin. Ensimmäisen kerran Mattila esiintyi televisiossa vuonna 2000 Huvin vuoksi -ohjelmassa. Hän ponnahti suuren yleisön tietoisuuteen kuitenkin vasta kesällä 2001, jolloin julkaistiin kappaleet Asfalttiviidakko ja Pienen hetken.

Kun laulu-ura otti tulta alleen, Anne Mattila sai iskelmäkansasta uskollisen yleisön. Hän on julkaissut 15 levyä, jotka ovat saaneet useita platina- ja kultalevyjä. Hän on paitsi menestynyt laulaja, myös taidemaalari.

– Maalaan mielikuvia, realistisia luontokuvia, ihmishahmoja, jokainen työni on aina oma lapseni, joten niistä on hyvin hankala usein luopua, Mattila kertoo.

Riisutut laulut -kiertue:

To 9.3 Akustiikka, Ylivieska
Pe 10.3 Kaustinen-Sali, Kaustinen
La 11.3 Poleeni, Pieksämäki
Ti 18.4 Tampere-talo, Tampere
To 20.4 Seinäjoki-sali, Seinäjoki
Pe 21.4 Rauma-sali, Rauma
La 22.4 Promenadisali, Pori
Su 23.4 Hyvinkääsali, Hyvinkää

(kuva: Mikko Räsänen)

Lue myös: Anne Mattilan ensilevytyksestä pian 20 vuotta - kuuntele uusi single

Kilpailut

Uusimmat