Kuva: Mikko Räsänen

Janna tunnustautuu kosmetiikkafriikiksi: "Kylpyhuoneessani on varmaankin tuhansia purnukoita"

10.01.2017 19:15 - Vilma Kaura - Luettu 803 kertaa

Artisti kertoo muuttaneensa hiljattain pieneen kerrostaloasuntoon, jossa hän ilostuttaa naapureitaan pianonsoitolla.

Iskelmän iltapäivien Meillä Kotona -ohjelmasarjassa vieraillaan tällä viikolla poplaulaja Jannan kodissa. Kenkähulluksi nimittäytyvä artisti kuvailee eteistään pikkuruiseksi tilaksi, jonka pursuaa lukuisia kenkiä ja niille tarkoitettuja kenkälaatikoita.

Jannan mukaan kenkiä on jopa niin paljon, ettei hän ehdi käyttää niistä läheskään kaikkia. Ylimääräisistä pareista hän ei ole vielä hankkiutunut eroon, sillä luopumisen tuska on tuntunut liian suurelta.

Nainen kuitenkin puolustaa keräilyharrastustaan sillä, että esiintyvällä taiteilijalla on hyvä olla mittavat asustevarastot keikkoja varten.

- Kenkiä on yksinkertaisesti liikaa. Toisaalta tuntuisi hölmöltä laittaa keikoille aina samat kengät tai vaatteet. Ehkä iso kenkämäärä on oikeuteni, hän hymyilee.

Säveltäjä myös ruuanlaitossa

Artisti kertoo muuttaneensa hiljattain uuteen ja aiempaa pienempään kerrostaloasuntoon, joka on remontoitu viimeisen päälle. Kotiin ei ole siis ehtinyt muodostua minkäänlaista ominaistuoksua, jollainen esimerkiksi Jannan lapsuudenkodissa oli.

- Vanhempani asuvat edelleenkin lapsuudenkodissani, jossa on tietynlainen vanhan puutalon ominaistuoksu.

Laulajan mukaan uudessa asunnossa ei ole vielä kertaakaan haistettu tuoreen pullan tuoksua, mutta sen sijaan muita ruokia hän kokkaa mielellään.

- Yksin asuvana en kokkaa nykyisin kovin usein. Nautin ruuan teosta erityisesti silloin, kun saan tehdä sitä muille, esimerkiksi hyville ystävilleni, hän sanoo.

Janna ei osaa nimetä bravuuriannostaan, vaan kertoo tekevänsä aina erityyppisiä ruokia. Ruuanlaitossa hän on samanlainen säveltäjä kuin musiikinteossa.

- Joskus katson resepteistä, miten joku ruoka kuuluisi tehdä. Ohje unohtuu yleensä nopeasti ja sitten laitan omat mausteet ja muut aineet.

Piano kuuluu kotiin

Sisustuksessaan Janna kertoo pitävänsä skandinaavisesta kliinisyydestä, jossa valkoinen on pääosassa. Hän ei pidä kuitenkaan liian valkoisesta yleisilmeestä vaan on halunnut tuoda kotiinsa myös väriä.

- Koti vaikuttaisi sairaalalta, jos valkoisen lisäksi ei olisi mitään muuta väriä. Lisäksi rakastan kynttilöitä, joita kodissani on paljon.

Muusikko on raivannut tilaa pienen asuntonsa työhuoneesta pianolleen, joka on omaa musiikkia säveltävälle artistille ehdoton työväline. Janna haaveilee pianonsa vuoksi omakotitalosta.

- Tässä ammatissa olisi tärkeää pystyä soittamaan ilman, että pelkää jonkun häiriintyvän siitä.

Vaikka omakotitalohaaveet kummittelevat Jannan mielessä aina silloin tällöin, hän kertoo viihtyvänsä pienessä kerrostalokodissaan. Avonaisen asunnon parhaisiin puoliin kuuluu suurista ikkunoista tulviva valo.

- Ylimmän kerroksen ikkunoista on aika kivat näkymät, kun ilta-aurinko paistaa. Viihdyn pienessä asunnossani hyvin, hän toteaa.

(kuva: Mikko Räsänen)

Kosmetiikkaa löytyy joka kaapista

Artisti sanoo nauttivansa yksinasumisesta erityisesti siksi, että hän saa tehdä kaikki asiat niin kuin itse kokee parhaaksi. Tämän vuoksi nainen sallii esimerkiksi sähköpostien lukemisen sängyssä. Sängystä nouseminen aamuisin tosin tuottaa laulajalle suuria vaikeuksia.

- Olen mahdottoman huono herääjä. Voisin nukkua aina mahdollisimman pitkään ja valvoa mahdollisimman myöhään.

Laulajan pelkistetyssä makuuhuoneessa, pienessä alkovissa vallitsee tähden mukaan ’hyvä fengshui’. Yöpöydänlaatikko pursuaa kaikenlaisia ihonhoitotuotteita, joita kosmetiikkaintoilija on kerännyt.

- Sieltä löytyy kaiken maailman rasvoja ja kynsiöljyä. Kylpyhuoneessani on varmaankin tuhansia purnukoita.

Aina huolitellun näköinen Janna huomauttaa olevansa nopea laittautuja tarpeen vaatiessa. Etenkin kiireisinä aamuina artisti sanoo suoriutuvansa laittautumisesta 20 minuutissa. Mieluisin lopputulos syntyy kuitenkin yleensä pienen vaivannäön jälkeen kiireettömässä tilassa.

- Meikkaamiseen ja itsensä laittamiseen saa kyllä kulumaan parikin tuntia helposti, jos olemme lähdössä vaikka tyttöjen kanssa ulos, tähti sanoo.

 Lue myös: Koti on Juha Tapiolle rauhan ja palautumisen tyyssija: "Mieleni ja sieluni lepäävät"

 Lue myös: Iskelmätähti Antti Ketonen tunnustautuu jääkaappiramppaajaksi: "Tapa ärsyttää vaimoani"

Suosittelemme

Uusimmat