Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Happoradion uuden albumin julkaisua siirrettiin kaksi kertaa: 'Lopulta lauoimme sen väkisin maaliin'

13.01.2017 11:20 - Rea Tallgren

Happoradion Aki Tykki kertoo, että albumin tekeminen kävi työstä - ja sitten myös perheenlisäys ilmoitti saapumisestaan.

Happoradio julkaisi perjantaina 13.1. uuden Kauniin kääntöpiiri -albumin. Albumia tehtiin lähemmäs kaksi vuotta. 

- Sen piti ilmestyä alunperin keväällä 2016, mutta siinä vaiheessa kävi ilmi, että tuleekin lapsi toukokuussa, jolloin julkaisua siirrettiin syksyyn. Sitten kun se lapsi tuli, tajusin, että en minä voi vasemmalla kädellä hoitaa lasta ja oikealla kirjoittaa tekstejä, niin sitä siirrettiin vielä tähän tammikuulle, ja hilkulla oli, ettei sitä siirretty tästäkin, Aki Tykki selittää. 

- Mutta sitten minä sanoin, että nyt lauotaan tämä väkisin maaliin. Ja hyvä, että niin teimme. 

Levyntekeminen kävi työstä, sitä Tykki ei kiistä. 

- Varasimme studion syksyllä kuukaudeksi ja keväällä kahdeksi. Vietimme siellä joka päivä yhdeksästä viiteen.

Levyn aiheet ovat omasta elämästä, kuten yleensäkin. Monet Happoradion kappaleet ovatkin suunnattoman koskettavia. Tykki ei pysty nimeämään kaikista liikuttavinta palautetta, joita ovat saaneet.

- Aina, jos joku on tullut halaamaan ja sanonut, että olemme pelastaneet hänen henkensä, niin kyllä se sanattomaksi vetää, Tykki toteaa hiljaisena. 

Kuuntele albumi Spotifystä alta.  

SuomiRock! tarjoaa kuuntelijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä mukaan julkkarikeikan kenraaliharjoituksiin torstaina 26.1. Paikkana on Virgin Oil (Kaivopiha, Mannerheimintie 5, Helsinki). Lue, miten voit osallistua kilpailuun, tästä

Lue myös: Happoradion Aki Tykki: "Levyn ostaminen on nykyään bändin kannatustoimintaa"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat