Battle Beastin solisti rock-piirien miesvaltaisuudesta: "Naisen pitää olla kuin yksi pojista"

26.01.2017 14:03 - Vilma Kaura

Ulkomaita valloittava yhtye pyrkii rikkomaan musiikin genrerajoja.

Heavy metal -yhtye Battle Beastin laulajana tunnettu Noora Louhimo, 29, on ollut yhtyeen riveissä vuodesta 2012 lähtien. Miesvaltaiselle alalle heittäytyminen tuntui Louhimosta alusta asti luonnolliselta ja hän kertoo vastaanoton olleen hyvä rock-piireissä.

- Minulla ei ole ollut sellaista tunnetta, että olisin naisena joutunut tekemään jotakin erityistä. Olen ollut vain oma itseni enkä ole diivaillut. Toki tässä työssä tarvitsee naisena sellaista asennetta, että olisi kuin yksi pojista, Louhimo kertoo radio SuomiRockin Janne Leipijärven haastattelussa.

Laulaja sanoo jopa hieman ärsyyntyvänsä rock-alan miesvaltaisuudesta puhuttaessa, sillä hänen mielestään kaikki riippuu lopulta asenteesta.

- En koe, että miehet olisivat mitenkään vallassa rock-piireissä. Tälle alalle hakeutuvista lahjakkaista ihmisistä suurin osa vain sattuu olemaan miehiä. Uskon vahvasti, että ne naiset, jotka tätä hommaa haluavat tehdä, kykenevät siihen, laulaja nauraa ja korostaa, että rock-piireissä naiset saavat miehiä enemmän erityiskohtelua.

Villeimmät fanit Espanjassa

Kotimaan keikkailun lisäksi myös ulkomaat tarjoavat Battle Beastille hedelmällistä esiintymismaaperää. Louhimo listaa Saksan ja Espanjan paikoiksi, joissa bändin vastaanotto on ollut aina erityisen kuuma.  

Parhaimmat ja villeimmät muistot liittyvät yhtyeellä ehdottomasti Espanjan faneihin, joita Louhimo luonnehtii melko kuumaverisiksi.

- Kerran miesfanit ryntäsivät lavan bäkkärille järkkärien huomaamatta. Olin siellä puolialasti huusin vain, että ’Get the fuck out of here’! He tulivat, kuin zombit minua kohti ja halusivat ottaa valokuvia. Otin sen kuitenkin ihan huumorilla, sillä he ovat varmaankin ainoat fanit, jotka ovat nähneet minut niin vähissä vaatteissa, laulaja nauraa.

Rajojen rikkomista

Louhimon mukaan myös muu Eurooppa on alkanut lämmetä hiljalleen heavy metallille.

- Kuuntelijakunta on alkanut selkeästi laajentua, vaikka metallimusiikkihan on marginaalimusiikkia. Euroopassa on yleinen luulo, että metallimusiikki on Suomessa se kaikkein isoin juttu.

Louhimo huomauttaa, että Battle Beast on ottanut tarkoituksella mukaan musiikkinsa popahtavia elementtejä rikkoakseen musiikin genrerajoja.

- Tarkoituksena on totta kai laajentaa kuuntelijakuntaa mutta yhtälailla rikkoa rajoja. Ei metallin tarvitse olla tietynlaista, vaan siihen voi sekoittaa erilaisia ainesosia. Tällä tavalla syntyy myös uusia genrejä, hän sanoo.

Lue myös: Battle Beast uudisti tyylinsä ja kokoonpanonsa

Lue myös: Remu Aaltonen, 69, avoimessa haastattelussa - puhuu naisista, äidistään ja kodistaan

Lue myös: Miltä oikeasti kuulostaa Mötley Crüen hittibiisi suomeksi? Katso veto, joka saa suun hymyyn

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat