Kuva: Minna Annola

Tommi Soidinmäki: "Pelkäsin urani loppuvan, että jos en ota jokaista tarjousta vastaan"

16.06.2017 11:00 - Anna Hopi

Laulaja Tommi Soidinmäki on vihdoin löytänyt oman rohkeutensa, eikä enää suostu kaikkiin työtarjouksiin.

34-vuotias laulaja Tommi Soidinmäki sanoo elämän opettaneen häntä ainakin yhdessä asiassa. Kun Tommi kruunattiin tangokuninkaalliseksi vuonna 2004, alkoi hullunmylly, joka kesti ainakin neljä vuotta. Sinä aikana hän ei osannut sanoa yhteenkään kysymykseen ei.

- Pelkäsin sitä, että jos en ota jokaista tarjousta vastaan, urani loppuun. Olen oppinut kuuntelemaan vähän itseäni enemmän. Ne vuodet olivat jäätävän kovia. Minulla ei ole joistain joulukiertueistani mitään muistikuvaa, koska takki oli siinä kohtaa vuotta jo niin tyhjä, hän lataa.

- Sen haluan sanoa alalle tuleville, että malttakaa vähän. Ihan sen jaksamisen ja äänenkin takia. Hankin itselleni aikoinaan laulupedagogin paperit, ja sitä työtä harjoittanut. Olen sanonut ohjaamilleni nuorille, että hakekaa rauhassa sitä omaa tyyliä. Olen itsekin hakenut itseäni ja levyttänyt kyseenalaisia kappaleita, Tommi nauraa.

- Ne biisit eivät ehkä ole ihan minua, mutta ne ovat kuuluneet matkaan. Nyt olen löytänyt itseni!

"Nykyään en välitä, mitä muut ajattelevat"

Soidinmäki sanoo oppineensä stressistä ja työuupumuksesta paljon.

- En ole hakenut sillä mitään sympatiaa, vaan olen halunnut puhua asiasta, koska näen sitä paljon lähipiirissäni. Minua pelottaa tämä tulos tai ulos -periaate, mikä tulee usein esiin yhteiskunnassa. Pitäisi muistaa myös oma jaksaminen.

Laulaja sanoo tekevänsä vuodessa parisen sataa keikkaa.

- Saan kuitenkin keikoista määrätyllä lailla voimaa. Kun haastat itseäsi, kipinä pysyy. Ja nyt sitä vasta onkin. Olen löytänyt omannäköiseni tekemisen. En välitä, mitä muut ajattelevat. Aikaisemmin otin liikaa huomioon muiden mielipiteitä. Olen tehnyt isoja päätöksiä omista lähtökohdistani ja se tuntuu peevelin hyvältä, mies hymyilee tyytyväisenä.

Kuuntele uusi biisi alta.

Soidinmäki teki äskettäin Sanin kanssa yhteiskappaleen. Kuuntele kappale täältä ja lue sen koko tarina.

Kilpailut

Uusimmat