Kuva: Mikko Räsänen

Frederik tekee laulun Mannerheimista - aikoo esittää musiikkivideolla suurmiestä

01.07.2017 23:22 - Anna Hopi

Junttidiskon kuningas tekee koomisen kappaleen suomalaisesta suurmiehestä.

Laulaja Frederik tunnetaan artistina, joka huumorin turvin tekee kunniaa suurmiehille. Nyt mies työstää paraikaa kappaletta Carl Gustaf Emil Mannerheimista, Suomen kuudennesta presidentistä. Marsalkka Mannerheim päätyi Reetun biisin aiheeksi, koska isänmaallinen laulaja haluaa kunnioittaa Suomi100-juhlavuotta näyttävästi.

- Olen nyt koskenyt tähän pyhään suomalaiseen kansallisaarteeseen, Mannerheimiin, joka oli uljas soturi. Kappale tulee parin viikon päästä ulos. Mannerheim oli suuri persoona, ja vielä Suomen presidenteistä ei ole tehty biisejä - nyt tulee kappale, tähti intoilee Iskelmäfestivaalin backstagella.

Kappale tulee käsittelemään huumorilla Mannerheimin elämää, sotajoukkoja, naissuhteita ja Suomen historiallisia tapahtumia.

- Mukana on rakkautta ja kuolemaa, mahtipontisia aiheita. Mannerheim eli ajassa, jossa Suomi oli Venäjän vallan alla, siksi kappaleella on mukana kasakkakuoro, hän linjaa.

Mannerheimin saappaisiin

Biisille kuvataan musiikkivideo, jossa Reetu esittää itse Mannerheimia.

- Paraikaa etsimme sopivaa levynkansikuvaa, johon voisi photoshopata Mannerheimille minun pääni. Sopivaa ei ole vielä löytynyt, laulaja kertoo.

- Musiikkivideosta saa hauskan, ja voimme ottaa siihen suomalaista sotahistoriaa mukaan.

(kuva: Mikko Räsänen)

"Olin mukana hyvästelemässä Mannerheimia"

Frederikillä on itsellään selkeä Mannerheimiin liittyvä muisto.

- Olin Helsingissä pikkupoikana, ja Mannerheimin kuoleman jälkeen ihmiset kävivät kirjoittamassa muistokirjoituksia - en muista oliko se Kaivopuistossa vai Suurkirkossa. Jono oli valtava. Minäkin olin jonossa, ja pistin puumerkkini sinne. En osannut kunnolla viisivuotiaana, mutta olin kuitenkin mukana menossa, mies kertoo.

- Mannerheim oli tärkeä henkilö. Täytyy kiittää häntä, että meillä on itsenäisyyttä 100 vuotta. Se on ollut hänen ansiotaan. Hän oli hyvä sotapäällikkö, Frederik ylistää.

Lue myös: Frederik puhuu avoimesti haaveistaan: En ole naistenmies, haluan olla vain yhden naisen mies

Kilpailut

Uusimmat