Kuva: Senja Rapila

Alma ja kolme muuta, joiden kansainväliseen läpimurtoon satsataan nyt merkittävästi

22.08.2017 21:45 - Bauer Media / Henna Koste

Fast Track -musiikkivientiohjelma on kehitetty tukemaan merkittävien kansainvälisten läpimurtojen syntymistä.

Tänä vuonna alkavaan Fast Track -vientiohjelmaan osallistuu neljän kansainväliseen läpimurtoon tähtäävän artistin ja musiikintekijän taustayritykset, kertoo Music Finland.

Ohjelmaan haki kaikkiaan 27 yritystä, joista ensimmäiseen Music Finlandin aloittamaan ja hallinnoimaan Fast Track -vientiohjelmaan valittiin Alma (PME Records, tuki 50 000 euroa), Isac Elliot (Sony Music Finland, tuki 40 000 euroa), Saara (Universal Music Finland, tuki 17 000 euroa) sekä kustannusyhtiö Elements Music (tuki 20 000 euroa), jonka pääpanostuksena on lauluntekijä Axel Ehnströmin kansainvälinen ura.

- Kyseessä on merkittävä uusi strateginen panostus ja painotus toiminnassamme. Investoiminen terävimpään ja liiketoiminnallisesti potentiaalisimpaan kärkeen hyödyttää paitsi ohjelmaan valikoituneita toimijoita, myös koko alaa. Kasvaneet vientitulot mahdollistavat uusiin kykyihin satsaamisen, ja menestystarinat edesauttavat suomalaisen musiikkialan pääsyä kansainvälisen markkinan keskiöön. Isot onnistumiset ovat myös tärkeitä kollektiivisen itsetunnon nostattajia, hahmottaa Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen.

Sony Music Finlandin Wemppa Koivumäki kuvailee, että Fast Track on loistava lisä Music Finlandin palveluvalikoimassa ja antaa lisää mahdollisuuksia vientiponnisteluillemme.

- Tällainen tuki tulee auttamaan Isac Elliotia hänen urallaan ja vielä erittäin kriittisessä vaiheessa, hän sanoo.

Lähde: Music Finland

Lue myös: Isac Elliot, mistä maasta löytyvät kiihkeimmät fanit?

Kilpailut

Uusimmat