Kuva: Mikko Räsänen

Ysäritähden yllätyspaljastus: "Olin strippari!"

25.08.2017 17:48 - Anna Hopi

Captain Jackina tunnettu Bruce Lacy strippasi aikaisemmin työkseen.

90-luvun suosikki-ilmiö Captain Jack on viihdyttänyt bilekansaa pitkään. Alkuperäinen keulakuva on vaihtunut muutamaan otteeseen, ja tällä kertaa Captain Jackin valtiikkaa pitelee yhdysvalloissa syntynyt Bruce Lacy. Lacy kertoo tasapainottavansa viihdyttäjänsä ammattia tavallisella tavallisella aamuyhdeksästä iltapäiväviiteen kestävällä päivätyöllä.

Hän sanoo, ettei alunperin halunnut nuorena viihdealalle.

- Olin nuorena kiinnostunut urheilusta, ja halusin ammattilaiseksi. Pääsin sellaiseen asemaan, mutta sitten loukkaannuin. Sen jälkeen tein kaikenlaista pikkuhommaa. En esiintynyt, mutta tein töitä siihen liittyen. Olin strippari jonkun aikaa, hän tekee yllätyspaljastuksen.

- Kyllä! Captain Jack oli strippari! Se oli mukavaa työtä, Lacy nauraa We Love The 90's -festivaaleilla.

Captain Jack ei suostu paljastamaan, miten paljon naiset innostuivat komeasta miesstripparista. Sen sijaan hän jatkaa kertomalla, miten kasvoi musiikillisessa perheessä.

- Isäni oli mukana yhdysvalloissa 60- ja 70-luvuilla kuuluisassa The Drifters-kokoonpanossa. Meillä kävi lapsuudessa paljon kuuluisuuksia kotona, kasvoin siinä maailmassa. Bo Diddley ja B.B. King and Miles Davis olivat perhetuttujamme. En miettinyt asioita, siinä he vain olivat, hän sanoo.

- Jälkikäteen kun miettii, ehkä viihdebisnes on tavallaan DNA:ssani. Oli vain minun aikani tulla esiin Captain Jackina, hän pohtii.

(kuva: Mikko Räsänen)

"Unelmoin esiintyjän ammatista jo lapsena"

Captain Jackin aisaparina nähdään lavalla newyorkilainen Michelle Stanley, joka taas on haaveillut tähteydestä pienestä tytöstä lähtien.

- Olin 10-vuotiaana Saksassa Mannheimissa James Lastin konsertissa, kun päätin, että haluan artistiksi. Äiti työnsi minut lavalle ja hän lauloi Phil Collinsin kappaleen You'll be in my heart. Muistan ne ihmiset, jotka katsoivat lavalle ja mietin silloin, että jonain päivänä minäkin teen tätä työkseni, laulan ja teen ihmiset onnellisiksi, Stanley tunnelmoi.

Stanley kertoo Captain Jack -kokoonpanon kiertävän joka viikko keikoilla. Hän elää unelmaansa, mutta kaipaa myös kodin ja lähipiirin rauhaa.

- Tykkään siitä, että saan olla perheeni ja oman koirani kanssa. Pidän huolta kehosta ja omasta tasapainosta, hän sanoo.

Vierellä istuva Captain Jack, eli Bruce Lacy hymyilee ja sanoo tasapainon olevankin tärkeä asia esiintyjän ammatissa.

- Tämä viihdyttäminen on oikea ammattini. Teen kuitenkin myös ihan tavallista työtä yhdeksästä viiteen, koska tarvitsen sitä. Se pitää jalkani maan pinnalla, hän toteaa.

- Kun en pidä itseäni parempana kuin muut, esiinnyn myös paremmin ja aidosti. Ihmiset eivät ajattele, että teeskentelen, vaan olen lavalla juuri se, mitä oikeasti olen, mies hymyilee.

Yhdysvaltalainen Bruce Lacy esiintyy Captain Jackina ympäri Eurooppaa mukanaan Michelle Stanley. (kuva: Mikko Räsänen)

"Aitous on valttimme"

Yhdestä asiasta Captain Jack -kaksikko on erityisen iloinen. He ovat tunnettuja, mutta eivät supertähtiä. Se takaa heille mahdollisuuden elää normaalia elämää.

- Olemme kuin Batman ja Robin, kukaan ei tunne meitä, Captain Jackin Bruce ja Michelle nauravat.

- Keikan jälkeen kirjoitamme nimikirjoituksia ja otamme yhteiskuvia, mutta kun riisumme nämä kostyymit, olemme ihan tavallisia ihmisiä. Kukaan ei tunnista meitä kadulla. Emme ole niin hullun kuuluisia kuin monet muut tähdet, Michelle jatkaa.

Bruce Lacy kiteyttää asian siten, että Justin Bieberin tai Bruno Marsin kaltainen supertähti ei pystyisi kävelemään metriäkään kadulla ilman, että tulisi väkijoukon ympäröimäksi. He sen sijaan voivat liikkua vapaasti ihmisten seassa.

- Justin Bieber tai Bruno Mars eivät voisi edes käydä kaupassa tai hakea hampurilaista. Parasta on, että meillä on kuuluisuutta, mutta ei tähteyttä. Elämässämme voi olla balanssia. Luulen, että supertähdistä tulee ajan kanssa saavuttamattomia hahmoja, koska he liikkuvat isoissa seurueissa henkivartijoineen. Heidän lähelleen ei pääse - me sen sijaan olemme helposti lähestyttäviä tavallisia tyyppejä, hän summaa.

"Koskettavin fanikohtaaminen"

Eurooppaa vuosia kiertänyt kokoonpano on kohdannut monenlaisia liikuttaviakin fanikohtaamisia. Kaikista mieleenpainuvin tapahtui, kun eräs fani teki todella pitkän matkan maasta toiseen päästäkseen antamaan fanilahjan Michellelle.

- Olimme Hollannissa keikalla, yksi mies tuli vapaaviikonloppunaan Sveitsistä vain antamaan itse tekemänsä lahjan, jonka hän teki meille. En ollut uskoa, että hän tuli Sveitsistä asti tapaamaan meitä. Ei ollut edes mitenkään varmaa, että hän pääsisi tapaamaan meitä. Se oli täysin tuurista kiinni! Kukaan ei ollut koskaan tehnyt tällaista meille, siinä oli mukana rakkautta, nainen sanoo.

- Se mies oli niin onnellinen päästessään bagstagelle. Hän soitti veljelleen ja juttelimme hänen veljelleen puhelimitse. Veli melkein itki. Se oli niin liikuttavaa, Bruce Lacy hymyilee.

Kuuntele alta Captain Jackin uusin single, joka julkaistiin elokuun alussa.

Lue myös: Muistatko Captain Jackin? Tähti paljasti artistinimensä viinanhuuruisen syntytarinan

Uusimmat