Kuva: Mikko Räsänen

Captain Jack muistelee suomalaisfanin keikka-asua: "Todellinen ysärifani!"

26.08.2017 12:15 - Anna Hopi

90-luvun suosikkibändin laulajien mukaan todellinen ysärifani on helppo tunnistaa.

We Love The 90's -festivaaleilla esiintynyt Captain Jack kehuu suomalaisia fanejaan.

- Suomeen tuleminen on aina suuri ilo. Suomalaisfanit arvostavat tekemistämme, ja me arvostamme heitä. Heillä on aina hyvä energia, ja he odottavat esiintymisiämme, kertoo Captain Jack, eli Bruce Lacy.

Yhtyeen laulajattaren Michelle Stanleyn mukaan ysärimusiikilla on oma yleisönsä ympäri Eurooppaa. Ihmiset etsivät 90-luvun musiikista nostalgiaa ja tuttua tunnetta siitä, kun "kaikki oli hyvin".

- Maailmassa on paljon negatiivisia viboja. Ihmiset muistavat ysärimusiikista rakkauden, hauskanpidon ja rauhan, hän toteaa.

Artistit muistuttavat, että ysäribuumi on saanut jalansijaa jo Yhdysvalloissakin, jossa järjestetään aiheeseen liittyviä musiikkifestivaaleja. Lisäksi 90-luvulta tutut bändit kuten Backstreet Boys ovat palanneet keikkalavoille.

- Ihmiset haluavat bilettää ja pitää hauskaa, jopa ihan tuntemattomien ihmisten kanssa, Michelle Stanley kiteyttää.

(kuva: Mikko Räsänen)

"Ysärifaneilla on energiaa"

Captain Jack -kaksikko kiteyttää tyypillisen ysärifanin henkilöksi, joka osaa jokaisen lauletun kappaleen ulkoa ja bailaa mukana.

- Heillä on paljon energiaa ja iloa mukana. Joskus heillä on mukana vanhoja vinyylejä 90-luvulta, joihin he haluavat nimikirjoituksia, Bruce Lacy kuvailee.

- Viime vuonna kun olimme keikalla Suomessa, näimme Helsingissä kaverin, jolla oli MC Hammer -housut jalassa. Tänä vuonna hän oli taas täällä, ja hänellä oli eriväriset jalassa! Tajusin, että siinä oli todellinen ysärifani!

Captain Jack elää vahvasti myös tässä päivässä. Bändi julkaisi elokuun alussa uuden singlen. Katso musiikkivideo alta.

Captain Jack kertoi Radio Novan haastattelussa myös yllättävästä menneisyytensä ammatista. Mies työskenteli aikaisemmin stripparina. Lue lisää täältä.

Uusimmat