Kuva: Pasi Liesimaa

Yölinnusta pois potkittu Matti Silmu lähtee soolouralle - "Ei ole mitään menetettävää"

06.10.2017 10:00 - Iiro Myllymäki

Matti Silmua jännittää siirtyminen kitaran varresta laulajan valokeilaan.

Yölintu-yhtyeen perustajajäsen Matti Silmu lähtee soolouralle. Tämän vuoden alussa Matti Silmu sai potkut Yölinnusta veljensä Simo Silmun päätöksellä, ja tähän loppui hänen 25-vuotinen taipaleensa suositun yhtyeen jäsenenä.

Matti Silmu kertoo Iskelmän Kivan Päivän Ilta -ohjelman Maria Salovaaralle tunnelmistaan uuden soolouran äärellä. Ensimmäisen kerran hän alkoi pohtia soolouran mahdollisuutta vuonna 2015, ja vuonna 2016 hän äänitti yhden soolokappaleenkin. Tuota kappaletta ei koskaan julkaistu, ja ajatus soolourasta hautautui bändikuvioiden alle.

- Tänä vuonna keväällä ohjelmatoimistostani ehdotettiin juttua uudelleen. Sanoin, että tarvitsen kaksi viikkoa miettimisaikaa. Miettimisen jälkeen päätin, että nyt tai ei koskaan ja että tässä ei ole mitään menetettävää, Silmu kertoo.

Silmu oli alkuvuodesta päässyt normaaliin arkeen kiinni Yölinnun jäljiltä, ja hän mietti, miten soolouralle lähteminen vaikuttaisi tähän. Hän oli päässyt nauttimaan viikonloppujen viettämisestä yhdessä perheen kanssa, mistä keikkamuusikkona voi vain haaveilla. Lopulta vaakakuppi kuitenkin painui musiikkiuran jatkamisen puolelle. Mies tiesi, että häntä jäisi kaduttamaan, jos hän jättäisi soolouran kokeilematta.

- Ajattelin, että toivottavasti minulla on vielä jotain annettavaa tälle musiikkiuralle. Tietenkin siirtyminen kitaran varresta laulumikin taakse on aika pitkä matka loppupeleissä, Silmu sanoo.

Esiintyminen Iskelmän risteilyllä jännittää

Matti Silmu on mukana esiintymässä Iskelmän synttäriristeilyllä. Risteilybileet järjestetään Silja Europalla 12.-13. lokakuuta. Silmu odottaa risteilyä innolla.

- Onhan tämä valtavan iso juttu minulle. Lavalle meno ei jännitä eikä ihmisten kohtaaminen. Niihin on kokemusta. Sen sijaan tämä laulujuttu jännittää aika paljon ja se, mikä vastaanotto sille tulee, Silmu sanoo.

Matti Silmun lisäksi risteilyllä esiintyvät muun muassa Kaija Koo, Laura Voutilainen ja Lauri Tähkä. Voit lukea risteilystä lisää täältä.

Lue myös: Yölintu-yhtyeestä potkut saanut Matti Silmu: "Päätös oli Simon"

Voice.fi ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat