Kuva: Senja Rapila

Nuoret artistitulokkaat hurmasivat Iskelmän synttäriristeilyllä - katso kuvat

16.10.2017 12:30 - Anna Hopi

Leo, Nomi ja Mikko Harju ovat kaikkia lupaavia tuoreita artisteja.

Iskelmä juhli 12.-13. lokakuuta Silja Europalla 17 vuoden taivaltaan. Synttäriristeilyllä nähtiin kokeneen artistikaartin lisäksi myös nuorien, kiinnostavien tulokkaiden kirkkain kärki.

Leo on artistitulokas, joka on herättänyt kiinnostusta ja puhetta alalla jo pitkään ennen esikoislevyn julkaisua. Levy näki viime yönä päivänvalon, ja 25-vuotias artisti on asiasta innoissaan.

(kuva: Senja Rapila)

- Tein 2,5 vuotta studiossa levyä, ja friikkailin, että onko tämä tarpeeksi hyvä, kelpaavatko biisit. Nyt on erittäin hyvä fiilis, ihanaa saada se ihmisten kuuluviin, hän hymyilee.

- Viimeisin singleni Kaikki mitä rakastin on todella henkilökohtainen biisi. Se on ollut viimeinen naula arkkuun tässä hommassa. Biisillä alkaa olla lähemmäs miljoona kuuntelukertaa Spotifyssa, Leo sanoo hymyillen.

Leo on alalla mukavan miehen maineessa, ja häntä on suitsuttanut esimerkiksi vanhempi kollega Tuure Kilpeläinen. Miehiä yhdistää tietynlainen hengenheimolaisuus, ja intohimo keikka-elämään. Leo itse saa kiksit keikoista, joilla voi sattua mitä vain.

- Keikoissa jännittää se, että jos kitaran kieli katkeaa. Näin on käynytkin kerran. Olin juuri soittamassa yhdissä häissä Kirkkonummella, ja ekan biisin aikana katkesi tärkeä kieli katkesi, jota tarvitsen kaikkien kappaleiden soittamiseen, Leo sanoo.

- Varakitaraa ei ollut mukana, joten vedin keikan vajailla kielillä. Se vaati improvisoimista. Aina pärjää!

(kuva: Senja Rapila)

"Pompin trampoliinilla joka päivä"

Sinä riität ja Taivas ei oo rajana -kappaleista tunnettu Mikko Harju kertoo risteilyhuumassa olevansa onnekas, koska saa tehdä työkseen sitä, mitä rakastaa.

- Kova nousujohde ollut päällä. Olen ollut joka päivä kiitollinen siitä, miten homma menee eteenpäin. Musa tavoittaa uusia ihmisiä. Joka päivää tulee kuuntelijoita. Neljä biisia ulkona ja yli 11 miljoonaa kuuntelukertaa Spotifyssa. Hyviä uutisia, olin eilen studiolla palaverissa, alamme tekemään isompaa määrää biisejä, Harju sanoo.

Hänelle albumin tekeminen on ollut iso haave, joka siintää vielä tulevaisuudessa.

- Vaikka biisejä tehdään sinkkukärjellä, olen albumin kannalla, koska siihen tulee se kokonaisuus ja näkyy enemmän koko artistin juttu näkyviin, laulaja sanoo.

(kuva: Senja Rapila)

Harjun kappaleiden sanoituksiin liittyviä tatuointeja näkyy somessa harva se päivä.

- Ei se nyt mikään buumi ole, mutta olen useampaan otteeseen huomannut, että jollain on Sinä riität- ja Taivas ei oo rajana -biisilyriikoita tatuoituna iholle. Jengi on kertonut, että biisi kosketti niin paljon, että se on haluttu iholle loppuelämäksi. Se tuntuu uskomattomalta.

Risteilyllä kolmeen otteeseen esiintynyt Harju oli tyytyväinen voidessaan olla osa synttäribileiden esiintymiskaartia.

- Tämä on hyvää jatkoa sille, että esiinnyin viime kesänä Iskelmäfestivaaleilla. Se oli elämäni paras keikka, jengi oli todella fiiliksissä. Iskelmän kanssa on kiva lähteä tekemään, kun on hyvä porukka ja yleisö on aina innoissaan, muistelee mies.

"Päätin 5-vuotiaana, että minusta tulee laulaja"

Laulajakaunotar Nomi omaa heleän, persoonallisen äänen. Naisen  ääntä on saatu kuulla jo kappaleella Ota mut takas. Iskelmän synttäriristeilyllä Nomi odotti erityisesti näkevänsä yleisön.

- Kuulin etukäteen, että Iskelmän tapahtumissa yleisö todella tulee paikalle musiikin takia, ja niin todella näytti olevan, hän kiittelee.

(kuva: Senja Rapila)

20-vuotias laulajattaren alku kertoo saaneensa 5-6-vuotiaana ensimmäisen kerran päähänsä, että hänestä tulee vielä esiintyjä.

- Idoleitani olivat Tiktak ja Gimmel. Katsoin, mitä he tekivät ja mietin, että haluan tehdä tuota samaa, hän sanoo.

- Olen tehnyt kovan pohjustuksen vuosien varrella tälle laulajan työlle.

Oman keikkansa jälkeen tähdenalku aikoi mennä katsomaan Laura Voutilaisen keikkaa.

- Haluan nähdä Lauran livenä. Hän on todella koven luokan esiintyjä, Nomi suitsuttaa.


Lue myös: Laulajalupaus Leo pohtii menestymistä: "Julkisuus ei auta, jos ei ole hyviä biisejä"

Kilpailut

Uusimmat