Kuva: Pekka Keränen

Laulajalupaus Leo pohtii menestymistä: "Julkisuus ei auta, jos ei ole hyviä biisejä"

16.05.2017 11:45 - Anna Hopi

Leo Stillman, 26, luottaa tarttuviin kappaleisiin.

Laulajalupaus Leo Stillman työstää paraikaa esikoisalbumiaan. Tähden viimeisin single Sano mitä sanot tuo kesäfiilistä koleahkoon kevääseen. 

- Kirjoitan usein kappaleita pieleenmenneistä rakkauksista, joissa menee todella huonosti. Aloin miettiä kappaletta tehdessä kesäpäivää, jolloin olet ottanut pari bisseä ystävien kanssa. Kaikki tietävät fiiliksen, kun lauletaan suomiklassikkoja väärillä sanoilla, ja silti on todella hauskaa. Halusin tehdä biisin, jossa ollaan kieli poskella, Leo avaa kappalettaan.

26-vuotias muusikko esitti aikaisemmin musiikkia englanniksi Face Of God -yhtyeensä kanssa. Bändi keikkaili muun muassa Briteissä, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Saksassa.

- Tein aika pitkään englanniksi musiikkia. Tuure Kilpeläinen ja Väinö Wallenius aina soittelevat kappaleitaan toisilleen ja fiilistellään, mitä hienoja lyriikoita he ovat keksineet. Kirjoitin englanniksi jotain, että "i love you baby jeah". Ei niissä ollut kehuttavaa. Suomeksi kirjoittaminen oli aluksi minulle todella vaikeaa, mies kertoo.

Stillman kertoi Iskelmän Satu Kotosen haastattelussa, mitä musiikkialalla menestyminen hänestä vaatii.

- Pitää tehdä hyviä biisejä. Pitää myös miettiä, mitä menestyminen on. Onko menestyminen 2 miljoonaa striimiä Spotifyssa vai se, että pystyt rundaamaan vuosien ajan? Täytyy olla kova hinku tehdä hyviä kappaleita ja esittää niitä. Julkisuuskaan ei auta, jos ei ole hyviä biisejä. Jollet sitten halua olla joku turha julkkis, hän toteaa.

Stillman on itse lämmitellyt viime keväänä Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaanin kevätkiertuetta. Hän debytoi viime vuonna sooloartistina mukavasti radiosoittoa saaneella singlellään Mun piti olla sun. Tuottaja Aki Sihvosen kanssa työstetty debyyttialbumi on määrä julkaista tulevana syksynä.

Lue myös: Iskelmän festarikisa ratkesi - kansa äänesti suosikkinsa esiintymään

Kilpailut

Uusimmat