Kuva: Senja Rapila

Kaija Koo epäili nelikymppisenä urapolkuaan - fanien huudot pysäyttivät tähden

14.10.2017 18:15 - Anna Hopi

Laulajasta oli ristiriitaista yhdistää perheenäidin ja laulajatähden elämä.

Laulaja Kaija Koo, 55, kertoo olevansa urallaan murrosvaiheessa. Hän sanoo etsivänsä uutta suuntaa musiikillisesti.

- Kahlasin kolme päivää putkeen erilaisia biisejä, koska halusin kääntää uuden lehden johonkin suuntaan tuotannollisesti. Olen selvästi menossa johonkin uuteen suuntaan. Kuuntelin hirveät määrät kappaleita, hän kertoo Voice.fi -sivuston haastattelussa Iskelmän synttäriristeilyllä.

31 vuoden laulu-uraan on mahtunut paljon tapahtumia. Kaija Koo kertoo olevansa ylpeä palkinnoista, triplaplatinoista ja Emma-patsaistaan. Silti jokin menee ylitse niidenkin kokemusten.

- Tavallisten ihmisten tarinoiden kuuleminen on ollut upeaa. Ne ovat hienoja kokemuksia. Joku kappaleeni on pelastanut jonkun ihmisen hengen. Ne ovat tilanteita, joissa tajuan oman työni arvokkuuden, hän sanoo.

- Viihdeartisti kuulostaa ammattina vähän siltä, että nojoo... Noilla hetkillä olen tiennyt olevani oikealla polulla.

"Olen käynyt viihdealan korkeakoulun"

Kaija Koo myöntää kärsivänsä joskus artistin uraan kuuluvasta epävarmuudesta. Toisinaan on mietityttänyt, onko oma polku oikea.

- Lapsuudenkotonani arvostettiin korkeakouluopintoja. Olen aina miettinyt, että olenko vähän B-luokan kansalainen muusikkona ja musiikintekijänä. Tänä päivänä itseni suorastaan professoriksi, laulaja veistelee leikkisästi.

- Olen tietyllä tavalla käynyt tämän alan korkeakoulun. Olen tyytyväinen siihen, että pidin pintani, ettei minusta tullut logopediä. Olisin varmaan siinäkin työtä tehnyt ja kehittänyt johonkin suuntaan. Ehkä oli parempi, että siirryin täysin musiikin puolelle, hän jatkaa.

- Opiskelin yliopistossa logopediaa. Minustahan piti tulla puheterapeutti. Menin opiskelemaan äänialaa, koska minua kiinnosti äänenkäyttö. Luin vähän teatterialaakin. Sitten pukkasi aina hittiä, ja opinnot loppuivat.

Uskotko, että musiikki on kohtalosi?

- Onhan se ihan selvästi. Eihän minulla ollut mitään muuta vaihtoehtoa. Mietintäni ovat olleet ihan hassuja. Kun olin nelikymppinen mietin sitä ristiriitaa, että olen perheenäiti, ja kuitenkin huudatan jengiä keikoilla täysillä. Ajattelin, ettei tämä ole normaalin rouvan elämää lainkaan, Kaija kertoo.

- Muistan, kun tulin niinä vuosina lavalta, ihmiset aina huusivat "älä lopeta Kaija ikinä..." Silloin mietin, miksi he sanovat minulle niin koko ajan. Nyt ymmärrän sen, että se oli huuto minulle. Yleisö halusi, että sanoitan heidän elämäänsä ja etsin niinä hetkinä sanat, kun he eivät niitä löydä, hän summaa.

Lue myös: Hannan, 31, elämä romahti lapsen kuoleman takia: "Kaija Koon kappale antoi voimaa selvitä"

Kilpailut

Uusimmat