Kuva: Senja Rapila

Samae Koskinen yllättää: "Kirjoitan parhaillaan esikoiskirjaani"

18.10.2017 10:15 - Anna Hopi

Koskinen, 39, suhtautuu kirjan kirjoittamiseen samalla vakavuudella kuin biisienkin tekemiseen.

Samae Koskinen, 39, tunnetaan positiivisena miehenä. Hän sanoo Iskelmän synttäriristeilyllä, ettei oikeastaan ole ollenkaan positiivinen kaveri.

- En koe itseäni sellaiseksi tyypiksi. Positiivisuus on enemmänkin valinta. Olen päättänyt, että jos minulle annetaan 15 minuuttia julkisuudessa. Yritän tehdä maailmasta paremman paikan, että ihmisen on helpompi ottaa vastaan se kaikki kaaos, hän sanoo.

- En halua dokumentoida musiikkiin mitään sellaista, että on lama, ihmiset kiukkuisia ja kaikilla huono fiilis. Näen tärkeämpänä kiinnittää huomiota elämän hyviin asioihin, että on asioita, joiden takia haluat herätä aamuisin. On tärkeämpää juhlia niitä juttuja kuin kitistä, että kaikki on perseestä.

(kuva: Senja Rapila)

Koskinen sanoo pyrkivänsä näkemään ympärillään kauneutta ja hyviä asioita.

- Oikeasti olen tietenkin hirveä nillittäjä ja kitisijä himassa, hän naurahtaa.

- Minussa on henkilönä paljon sitä, mitä Samae Koskinen laulaa, eivät ne ihan keksittyjä juttuja ole. Huomaan, että parhaiten olen onnistunut niissä biiseissä, joissa olen alasti isojen asioiden äärellä. Esimerkiksi Sinä, jossa kannan poikaani ensi kertaa sylissäni. Niissä biiseissä ihmettelen itsekin, mitä oikein tapahtuu.

(kuva: Senja Rapila)

Tiellä esikoiskirjailijaksi

Laulaja Samae Koskisella on unelma omasta kirjasta. Hän kertoi aikaisemmin haastattelussaan, että aikoo kirjoittaa teoksen ennen kuin täyttää 40 vuotta.

- Projekti on laitettu alulle. Kirjoitan paraikaa esikoiskirjaani. Anna itselleni tämän syksyn aikaa siihen, jos minusta lähtee esikoisromaani, teen sen, hän sanoo.

- Sain hyvää palautetta, kun olin sellaisessa Miten lauluni syntyvät-kirjassa mukana. Kirjoitin siihen yhden kappaleen, jossa kerroin miten teen biisejä ja miksi teen niitä. Siinä oli mukana Chisu ja A.W. Yrjänä. Minulla on kirjaidea valmis ja kustantajat ottaneet yhteyttä, mies jatkaa.

- Katson, tuleeko siitä mitään. En päästä tässäkään itseäni helpolla. jos alkaa näyttää siltä, ettei siitä tulee mitään hyvää, hylkään sen homman. Näyttää todella todennäköiseltä, että se tapahtuu.

Koskinen aikoo kirjoittaa fiktiivisen romaanin.

- Siinä tulee olemaan omaa kokemuspintaa, kuten biiseissänikin. Minulla on sille nimi, alkukappale ja viimeinen kappale, mutta kaikki muu on vielä auki. Pitää vain istua alas ja hikoilla, hän nauraa.

(kuva: Senja Rapila)

Lue myös: Samae Koskinen: "Pidän itseäni selkeästi feministinä"

Kilpailut

Uusimmat