Kuva: Mikko Räsänen

Lauri Tähkän suosikkikappale teki historiaa: "Uskomattomalta tuntuu"

28.04.2018 15:55 - Senja Rapila

Lauri Tähkä nousi tänään Iskelmän Listalla kaikkien aikojen tilastoykköseksi, kun Tähkän Sinä olet minun -kappale äänestettiin 54:tä kertaa kärkisijalle.

Lauri Tähkä teki tänään historiaa Iskelmän Listalla. Artisti nousi tänään Iskelmän Listalla kaikkien aikojen tilastoykköseksi, kun Tähkän Sinä olet minun -kappale äänestettiin 54:tä kertaa kärkisijalle.

Kappale nousi listalle 4.3.2017 ja jo ensimmäisellä viikolla se äänestettiin sijalle kolme. Ensimmäistä kertaa kappale nousi ykkössijalle 11.3.2017. Nyt kappaleelle on kertynyt listaviikkoja yhteensä 61 ja se on pudonnut vain muutaman kerran hetkellisesti pois kärkipaikalta.

Edellistä listaennätystä piti hallussaan Jari Sillanpään Sinä ansaitset kultaa, joka ehti olla listaykkösenä 53 viikon ajan vuosina 2014-2015. 

Kolmantena listan ykköspaikkojen tilastossa on Yölinnun Mä putoan, jolle kertyi 45 listaviikkoa kärkipaikalla.

- Huh huh! Kiitoksia oikein paljon Iskelmän kuuntelijoille ja äänestäjille. Aika uskomattomalta tuntuu. Ei tuohon oikein ole sanoja. Ja sitten kun se tulee yleisöltä ja siltä porukalta, jota se musa ja teksti koskettaa niin kyllähän se aina vähän pysäyttää, Tähkä kertoo.

- Olen erittäin otettu ja onnellinen, että biisi on niin vahva. Siinä on väkevä teksti ja surullinenkin. Monesti ajatellaan, että melankolinen biisi ei sovi radioihin tai ihmisille niin kyllä tämä todentaa, että niillä on suuri tarkoitus ja merkitys ihmisille.

”Se on voimalaulu aika monelle”

Tähkä on kertonut Iskelmälle kuulleensa monenlaisia tarinoita siitä, miten kappale on kolahtanut kuulijoihin. Monet tarinoista liittyvät muun muassa kuolemaan ja muihin rajuihin kohtaloihin.

- Ne on pyhiä asioita, joita en edes voi jakaa muille. Ne on liikuttanut ja pysäyttänyt ja koskettanut mua. Jokainen ihminen joutuu tuon aiheen äärelle ennemmin tai myöhemmin. Joskus siitä on myös vaikea puhua. Ehkä tuo biisi antaa lohtua ja voimaa, että elämä jatkuu vaikka mitä tapahtuisi. Se on viesti, jota ihmisiltä on tullut. Se on voimalaulu aika monelle, Tähkä sanoo.

Iskelmän ohjelmajohtaja ja musiikkipäällikkö Ari Ojala kiittää aktiivisia äänestäjiä.

- Näin pitkäkestoiset hitit ovat harvinaista herkkua niin artistille kuin radiollekin. On hienoa, että voimme yhdessä olla luomassa tällaisia ilmiöitä yleisön ja artistin kanssa, Ojala sanoo.

Iskelmä, Radio Nova ja Voice.fi ovat kaikki osa Bauer Media Oy:tä.

Lue myös: Lauri Tähkä julkaisi suloisen lapsuuskuvan synttäreiden kunniaksi - tunnistaisitko tähteä?

Lue myös: Lauri Tähkän ja Elonkerjuun välirikko jatkuu - suhteet katkesivat jopa sukulaiseen

Kilpailut

Uusimmat