Kuva: Andres Putting

Saara Aallon viisuesityksessä koko ajan vaaran paikkoja - "Onhan tuo riskaabeli"

07.05.2018 21:45 - Iiro Myllymäki

Saara Aallon Monsters-esityksessä nähdään muun muassa pyroefektejä ja pää alaspäin laulamista.

Euroviisuviikko on meneillään, ja Saara Aalto, 31, on heittäytynyt viisuhuumaan täysillä mukaan. Nainen on nähty useammassakin tilaisuudessa esittämässä Monsters-edustuskappaleensa, ja viisuesitystä on hiottu lukuisissa harjoituksissa. Voice.fi pääsi seuraamaan ensimmäisen semifinaalin maanantai-iltapäivän pukuharjoituksia, joissa koko show käytiin läpi ja luonnollisesti Saara Aaltokin pääsi esiintymään. Aalto kertoi harjoitusten jälkeen tunnelmistaan Voice.fi:n haastattelussa ja sanoi, että hänellä on vahva usko finaaliin pääsyyn. Aallon kohtalo ratkeaa huomenna tiistaina käytävässä semifinaalissa.

- Kyllä minulla on hyvä luotto. Tuo on tosi kovatasoinen semifinaali. Meidän biisimme erottuu sillä, että se on oikea poppibiisi. Tuolla on todella paljon balladeja, joilla on vakavia ja hienoja esityksiä. Uskon, että meidän poppi-ilottelumme erottuu sieltä, Aalto sanoo.

Viisufanit ja vedonlyöjät ovat yksimielisiä siitä, että ensimmäinen semifinaali on tasoltaan paljon toista semifinaalia kovempi. Monet koko kilpailun ennakkosuosikit, kuten Israel, Viro, Kypros ja Bulgaria, kilpailevat Suomen kanssa ensimmäisessä semifinaalissa.

Esityksessä pyörimistä ja kipinäsuihkua

Uuden musiikin kilpailun jälkeen monet toivoivat, että Monsters-esitys muutettaisiin kokonaan. Näin tehtiinkin, ja Lissabonissa nähdään toiminnantäyteinen euroviisushow, jossa ei paukkuja säästellä. Lähes koko ajan on olemassa vaara, että esitykseen suunnitellut temput eivät onnistukaan. Saara Aalto tiedostaa tämän.

- Onhan tuo riskaabeli esitys.

Esityksen keskiössä on Portugalissa valmistettu moniosainen lavaste. Esitys alkaa sillä, että Saara Aalto laulaa lavasteen takaosaan kiinnitettynä ja pyörähtää samalla ympäri kuten UMK:n Domino-esityksessä. Aalto on lavasteessa kiinni vyöllä, jonka avaaminen epäonnistui ensimmäisissä harjoituksissa. Sittemmin vyöhön tehtiin muutoksia ja kaikki on sen jälkeen toiminut hyvin.

Aallon täytyy lavalla kävellessään olla valppaana, ettei kompastu johtoihin. Lavalla oleva savu hankaloittaa tätä.

- Aina samalla kun kävelen itsevarmasti, katson missä johdot ovat ja astun niiden yli.

Show'n loppupuolella Aalto nousee portaita pitkin lavasterakennelman päälle. Kohta saattaa näyttää koreografisesti helpolta, mutta on todellisuudessa kaikkea muuta.

- Portaita ylös käveleminen korkkareissa samalla kun laulaa on ehkä ärsyttävintä ikinä. Joudun sikana jännittämään vatsalihaksia, jotta pystyn laulamaan hyvin samalla, kun nousen portaat ylös, Aalto sanoo.

(kuva: Thomas Hanses)

Ylös päästyään Aalto ottaa käteensä kipinäsuihkua ilmaan lennättävän kepin, ja myös tämän pyrotekniikan kanssa voi tulla ongelmia. Median seuraamissa maanantain harjoituksissa pyrotekniikka ei mennyt oikeaan aikaan päälle. Koko show loppuu dramaattisesti siihen, että Aalto heittäytyy lavasteen päältä kahden miestaustatanssijansa otteeseen.

Esitys on suunniteltu yhteistyössä yhdysvaltalaiskoreografi Brian Friedmanin kanssa. Mies oli vastuussa Saara Aallon Britannian X Factor -esityksistä ja UMK:ssa nähdyistä esityksistä. Aalto ei halua lainkaan miettiä sitä vaihtoehtoa, että hän ei pääsisi finaaliin. Pahinta kilpakumppaniaan nainen ei osannut nimetä.

(kuva: Thomas Hanses)

- En ole vielä edes nähnyt kaikkia esityksiä. Esitys vaikuttaa paljon lopputulokseen. En pelkkien biisien perusteella halua sanoa mitään.

Suomen menestyksen puolesta pääsee jännittämään tiistaina kello 22.00 alkavassa euroviisulähetyksessä Yle TV2 -kanavalla.

Lue myös: Saara Aalto paljastaa: ruotsalaiset kosiskelevat viisuedustajaksi

Kilpailut

Uusimmat