Kuva: Andres Putting

Moldova tuo kesäteatterin Euroviisuihin

09.05.2018 22:00 - Iiro Myllymäki

Voice.fi:n euroviisutoimittaja Iiro Myllymäki esittelee ja arvioi kaikki vuoden 2018 euroviisukappaleet.

Viime vuoden Euroviisuissa Moldova nousi koko vuoden suurimmaksi yllättäjäksi, kun Sunstroke Projectin Hey Mamma -esitys sijoittui kolmannelle sijalle. Tästä on varmasti osittain kiittäminen netti-ilmiöksi noussutta Epic Sax Guyta, joka oli esityksessä mukana saksofoneineen. Tänä vuonna Moldova tähtää viisumenestykseen DoReDos-yhtyeellä ja kappaleella My Lucky Day.

DoReDos on vuonna 2011 perustettu folk-pop-yhtye, johon kuuluvat Marina Djundiet, Eugeniu Andrianov ja Sergiu Mîța. Moldova on tällä hetkellä yhdeksännellä sijalla vedonlyöjien tilastoissa, vaikka maa ei ole vielä varmistanut finaalipaikkaansa. Moldovan jatkoonpääsyn kohtalo selviää torstain semifinaalissa.

Arvio:

Moldovan balkanilaismausteinen popitus ei biisinä herätä juuri minkäänlaista mielenkiintoa. Mutta mikä esitys sillä onkaan! Pääsin seuraamaan toisen semifinaalin pukuharjoituksia paikan päällä Lissabonissa, ja yhtäkkiä huomasinkin olevani täysi Moldovan fani.

Esityksen juju on isossa lavasteseinässä, jossa on lukuisia "kurkistusaukkoja", jotka toimittavat myös ovien virkaa. Esiintyjät ja heidän kaksoisolennoikseen puetut taustatanssijat liikkuvat lavasteissa ketterästi ja kurkistusaukoista paljastuu jos jonkinlaista yllätystä. Lavashow on komiikassaan kuin suomalaista kesäteatteria konsanaan. Kesäteatterille ovat ominaisia niin sanotut ovifarssit, joissa komiikka perustuu pitkälti lavastuksen ovista kulkemiseen ja sen rytmitykseen. Vuosi on 2018 ja oli jo aikakin, että joku tuo kesäteatterin Euroviisuihin.

Esiintyjät ovat paitsi varmoja laulajia, myös täydellisen leikkisiä esiintyjiä tähän konseptiin. Tämä kappale ainakin pistää hyvät viisubileet pystyyn, jos ei muuta. Tätä voi veikata jopa Euroviisujen guilty pleasure -osaston klassikoksi viime vuoden jodlauksen ja myös viime vuoden Moldovan rinnalle.

Lue kaikki aiemmin julkaistut viisuesittelyt tästä linkistä.

Lue myös: Ruotsin viisutiimillä pahoja vaikeuksia - harjoituksissa tapahtui pahin mahdollinen

Kilpailut

Uusimmat