Kuva: Andres Putting

Ruotsin viisutiimillä pahoja vaikeuksia - harjoituksissa tapahtui pahin mahdollinen

09.05.2018 19:23 - Iiro Myllymäki

Ruotsin huipputekninen lavaste ei toiminut keskiviikon harjoituksissa.

Ruotsi on yksi tämän vuoden Euroviisujen suurimmista ennakkosuosikeista. Benjamin Ingrosso edustaa maata Dance You Off -kappaleella. Ruotsilla on kuitenkin ongelmia huipputeknisen lavasteensa kanssa, mikä kävi ilmi keskiviikkoiltapäivän harjoituksissa.

Koko Ruotsin esitys perustuu Ingrosson ja valoputkista muodostuvan lavasteen yhteispeliin. Mies tanssii ja kulkee lavasteessa samalla, kun lavasteen valot vaihtelevat ja liikkuvat. Lavaste kootaan useammasta keskenään identtisestä palasesta. Tämänpäiväisissä harjoituksissa lavasteet oli jo tuotu lavalle, Benjamin Ingrosso oli valmiudessa ja Ruotsin postikorttivideo pyöri screeneillä, mutta lavasteen kanssa tuli teknisiä ongelmia. Lopulta lavasteen palat ja Ingrosso vietiin lavalta pois ja hätäratkaisuna harjoituksissa siirryttiin Montenegron vuoroon.

Ruotsi pääsi hoitamaan harjoituksensa lopulta viimeisenä esiintyjänä. Yksi Euroviisujen juontajista tiedotti paikalla olleelle lehdistöyleisölle, että Ruotsilla oli tullut "pieniä teknisiä ongelmia". Kun Ruotsi sai harjoituksensa lopulta käyntiin, kaikki sujui niin kuin piti.

Jos samanlaiset vaikeudet toistuvat suorassa lähetyksessä, se voi olla Ruotsille kova takaisku ja näyttää vaivaannuttavalta televisiossa. Ruotsilla on niin loppuun asti hiottu ja lavastuksesta riippuva show, että pienikin moka voi romuttaa esityksen ja samalla maan menestymismahdollisuudet.

Benjamin Ingrosso esittää kappaleensa samanlaisella esityksellä kuin Ruotsin viisukarsinnoissa. Voit katsoa videon miehen show'sta alta.

Lue myös: Viisufinaaliin upeasti päässyt Saara Aalto tunteikkaana - "Tämä on elämäni isoin unelma"

Kilpailut

Uusimmat