Kuva: Mikko Räsänen

Retrojuontaja julkaisi kesäisen bilebiisin - taustalla syvällinen tarina

06.07.2018 10:00 - Reija Saarinen

Kappaleella ovat mukana myös Portion Boys sekä Pasi ja Anssi.

Radio Novan Retroperjantai-ohjelman juontaja Oku Luukkainen on julkaissut uuden kesäbiisin. Mukana tällä keveällä YsäriBoi-nimisellä bilebiisissä ovat myös Portion Boys sekä Pasi ja Anssi.

Luukkaisen mukaan kyseessä on biisi, joka saa hyvälle tuulelle.

- Se on tietyllä tavalla sellainen aivot narikkaan biletysbiisi, mutta on taustalla syvällisempikin tarina. Minusta on mahtavaa, että vaikka maailma muuttuu, tietyt asiat pysyvät. Tästä hyvänä esimerkkinä ysäriin intohimoisesti suhtautuvat ihmiset, Luukkainen kertoo.

- Näen joka viikonloppu keikoilla näitä tyyppejä, joista tämä biisi kertoo. Siitä syystä minussa itsessänikin herää aina se ysäriboi, jota millenium ei onnistunutkaan muuttamaan.

Luukkaisen mukaan kappale onkin osoitettu heille, joille ysäri on enemmän kuin musiikkia, nimittäin elämäntapa.

- Ysäristä puhutaan usein buumina, mutta minusta se on vähän ikävää heitä kohtaan, joille se on oikeasti tärkeä juttu. Tietenkin tulee nousuja ja laskuja suosiossa, mutta olen nähnyt, että tämä on monelle ihmiselle muutakin kuin pelkkä ilmiö, Luukkainen jatkaa.

Kappale itse sai alkunsa alkuvuodesta. Se ketä mukaan pyydettiin, oli Luukkaisen mukaan suhteellisen helppo päätös.

- Portion Boysin Mikael Forsby on ollut aiemminkin mukana tekemässä näitä biisejä. Siksi oli helppo pyytää hänen bändinsäkin mukaan. Sen sijaan Pasi ja Anssi on uusi tulokas, mutta molemmista kokoonpanoista tykkää se sama yleisö, joka kuuntelee myös Retroperjantaita ja fiilistelee ysäriä.

Kappaleen pääset kuuntelemaan alta.

Lue myös: Retromiitti-kiertue valtaa Suomen kaupungit syksyllä: "Tunnelma tulee olemaan infernaalinen"

Kilpailut

Uusimmat