Kuva: Senja Rapila

Jenni Vartiainen isoimmasta hitistään: "Tuntuu, että pöllin sen joltain"

13.09.2018 14:15 - Henna Koste

Missä muruseni on -kappale syntyi Jenni Vartiaisen mukaan todella helposti.

Neljännen albuminsa viime viikolla julkaissut Jenni Vartiainen valtasi uusilla kappaleillaan Spotifyn kärkisijat. Monologi-nimiseltä albumilta ykköseksi singahti Made in Heaven -kappale. 

Emma-palkintoja kahminut Vartiainen on tehnyt uransa aikana lukuisia kappaleita, jotka ovat löytäneet tiensä ihmisten sydämiin. Hiljattain artisti muisteli edesmennyttä Aretha Franklinia ja totesi, kuinka liikuttavaa on, että musiikki elää. Minkä oman kappaleensa Vartiainen uskoo erityisesti jäävän elämään?

- Missä muruseni on. Se oli iso läpimurtobiisini. Yhtäkkiä eri ikäpolvet alkoivat tunnistaa sen ja saivat nimen tälle äänelle. Sitä voi nimittää jo tässä kohtaa ikivihreäksi, Vartiainen vastaa nopeasti.

Hän toteaa, että vaikka kappale on kahdeksan vuotta vanha, se on yhä monelle hänen tuotantonsa tärkein biisi ja myös ovi hänen muihin kappaleisiinsa. 

- Kun tein kertosäkeen siihen ja minusta tuntui, että pöllin sen joltain. Tuntui, että se oli ollut aina olemassa. Se teksti lauloi minulle sen melodian. Se syntyi niin helposti. Sävelsin sen Jukka Immosen kanssa ja teksti on Mariskan, Vartiainen kertoo.

Vielä tänäkin päivänä kappaleen tarttuvuus hämmentää artistia itseään. 

- Edelleenkään ei ole tullut mitään plagiointisyytöksiä. Tavoitimme siinä suomalaisen sielunmaiseman ja melodian, hän kuvailee.

Vartiainen iloitsee, että kappaleessa on myös mukana vanhaa laulelmaperinnettä. 

- Se on tuotu tähän päivään. Muruseni-termin käyttö liittyy myös siihen - se ei ole kultaseni tai lemmittyni. Mariska on onnistunut tekstissä todella hyvin ja modernisoinut muun muassa tuollaisen hellittelynimen, artisti huomauttaa. 

Lue myös: Uupumus avasi Jenni Vartiaisen silmät: "Se oravanpyörä oli pakko pysäyttää"

Uusimmat