Kuva: Emmi Moilanen

Darude yllättyi positiivisesta vastaanotosta - "Yleensä p*skan määrä on suurempi"

08.02.2019 16:30 - Lauri Kujanpää

Release Me -kappale julkaistiin tänään.

Darude, 43, on Suomen Euroviisu-edustaja ja julkaisi tänään 8. helmikuuta ensimmäisen ehdokaskappaleensa Release Me. Darude kertoo Voice.Fi:n haastattelussa olevansa huojentunut siitä, että ei tarvitse salailla asiaa enempää.

- Päällimmäinen fiilis oli huojennus, kun ei tarvinnut enää salailla asiaa. Oli outoa, kun joutui pimittämään tätä jopa lähipiiriltä, ja pitämään salaisia tapaamisia. 

Darude mietti hetken, että lähteekö koko viisurumbaan mukaan, mutta päätti tehdä sen, sillä aika oli oikea.

- En aluksi ollut ensimmäisen puhelun jälkeen myyty ajatukselle, mutta soitin samana päivänä takaisin ja halusinkin lähteä mukaan. Tilanne oli sellainen, että nyt olisi aikaa tehdä tämä ja siitä se lähti.

Kun uutinen Daruden viisuedustuksesta ilmoitettiin, herätti asia paljon mielipiteitä – niin puolesta kuin vastaankin. Darude kuitenkin sanoo, että yllättyi positiivisen palautteen määrästä.

- No oletusarvo on se, että yleensä paskan määrä on suurempi kuin positiivisen palautteen. Yllätyin kuitenkin, että miten paljon sitä positiivista kommenttia tuli. Siihen varmaan vaikutti se, että olen ollut jo aika kauan mukana näissä ympyröissä. Jengi kehu todella vuolaasti ja se asia, mistä olen kasvattanut ylpeyttä, on se, että ihmiset kokevat minut hyvin käyttäytyväksi sekä luonnikkaaksi ja pystyn edustamaan Suomea.

Release Me -kappale on nyt ensimmäinen julkaisu kolmesta eri vaihtoehdosta, joista lopullinen viisuveisu valitaan. Relase Me on Daruden mukaan kaikista kolmesta omaan äänimaailmansa verrattuna erilaisin.

- Kaikki niistä ovat tanssimusiikkia, mutta tämä ensimmäinen on ehkä eniten erilainen verrattuna minun omaan tuotantooni. Seuraavaksi julkaistava biisi on ehkä enemmän tutumman soundin kuuloista kamaa ja se kolmas veisu on Moments-albumini materiaalin kaltainen veisu.

Plagiointisyytökset

Myös pieni ikävä kohu Release Me -biisin myötä syntyi, sillä sen ajateltiin olevan plagiaatti Agnes-artistin samannimisestä kappaleesta. Darude kuunteli kappaleen eikä ollut asiasta huolissaan.

- Kuuntelin ensin huonoilla fiiliksillä sen kappaleen ja otin henkeä kerran jos toisenkin, kun asiasta kuulin. Lopulta helpotuin, sillä soinut menevät kuitenkin eri tavalla, melodiat menevät eri tavalla ja laulu on erilainen. Tämä on todella harmillinen yhteensattuma eikä tuollaista hälyä halua. Toivon, että ihmiset kuulevat kahden ensimmäinen kertosäesanan yli, mitkä ovat siis samaa.

Kuuntele Release Me alta.

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja KISS ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Ensimmäinen UMK-kappale julki - kuuntele ja kerro, mitä mieltä olet Release me -biisistä?

Lue myös: Daruden Sandstorm-kappale rikkoi maagisen rajapyykin

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat