Kuva: AOP

Aviciilta julkaistiin postuumisti uusi sinkku, fanit reagoivat voimakkaasti - "Mestariteos"

11.04.2019 13:45 - Iiro Myllymäki

Vuosi sitten kuolleelta Aviciilta julkaistaan kokonainen uusi albumi.

Vuosi sitten kuolleelta Aviciilta, oikealta nimeltään Tim Bergling, on julkaistu uusi kappale SOS. Ruotsalainen tuottaja ja DJ valmisteli uutta musiikkia juuri ennen kuolemaansa, ja näistä kappaleista kootaan TIM-albumi, joka julkaistaan 6. kesäkuuta. Albumin kappaleiden viimeistelystä vastaavat samat tuottajat, joiden kanssa Avicii oli jo aiemmin tehnyt yhteistyötä.

Nyt julkaistulla SOS-kappaleella vierailee laulaja Aloe Blacc, joka lauloi myös Aviciin vuoden 2013 megahitillä Wake Me Up. Itse Avicii oli kaavaillut Aloe Blaccia SOS:n esittäjäksi, mutta lauluosuudet äänitettiin vasta Aviciin poismenon jälkeen. Blacc kertoo kappaleen tunteellisesta sanoituksesta kappaleen tekemisestä kertovalla videolla.

- Hän selvästi kirjoitti sanoitukset tietyistä omista kamppailuistaan. Tämä on todella tärkeä aihe jakaa ihmisille, etenkin kun Aviciilla on niin suuri näkyvyys ja paikka ihmisten sydämissä. Hän antoi ihmisille sanat, joilla he voivat kertoa tarvitsevansa apua, Aloe Blacc kertoo.

Voit katsoa kappaleen tekemisestä kertovan videon alta.

SOS:n loppuun saattamisesta vastasivat ruotsalaiset Albin Nedler ja Kristoffer Fogelmark. He olivat jo aiemmin tehneet yhteistyötä Aviciin kanssa.

- Hänen kanssaan tuntui siltä kuin hän näkisi lävitsesi. On kuin hän olisi tuntenut sinut heti sillä hetkellä, kun hänet tapasi. Se on erityinen taito, Fogelmark sanoo.

Kappaleen tekijät vakuuttavat, että biisin viimeistelemisessä tärkeintä oli noudattaa Aviciin visiota. Billboard kirjoittaa, että albumi oli jo noin 90-prosenttisesti valmis, kun Avicii kuoli. Albumista saatavat tuotot menevät Aviciin vanhempien perustamalle Tim Bergling Foundationille. Säätiö keskittyy mielenterveysongelmien hoitoon ja itsemurhien ehkäisyyn. Pitkään mielenterveysongelmista kärsinyt Avicii teki itsemurhan 20. huhtikuuta viime vuonna hotellihuoneessa Omanissa. Mies oli kuollessaan 28-vuotias.

Avicii jätti jälkeensä miljoonia uskollisia faneja, joille uuden Avicii-kappaleen kuunteleminen on ollut tunteikas kokemus.

”Kappale on vaikuttava. Siinä on mielestäni vahva viesti, ja se kertoo, miten hukassa hän on tainnut tuntea olevansa. Se on katkeransuloinen mestariteos”, kirjoittaa yksi fani Twitterissä.

”Kaunis kappale, kiitos”, kirjoittaa toinen.

”Kappaleessa pitää erityisesti kuunnella sanoitusta. Se kertoo siitä, mitä hän tunsi ja miten hän yritti pysyä lujana. Avicii on aina sydämissämme”, on myös kirjoitettu.

Kappaleen voit kuunnella Spotifysta alta:

Lue myös: Itsemurhan tehneen Aviciin jättiomaisuus on testamentattu

Lähde: Billboard

Kilpailut

Uusimmat