Kesäfestivaaliliput viedään käsistä

06.10.2008 09:05 - Eeva Rajala

Yli puolet suositun Glastonbury-festivaalin ensi vuoden lipuista on jo myyty, kertoo NME. Liput tulivat myyntiin eilen aamulla. Festivaalin nettisivujen kautta on eilisestä asti voinut maksaa 50 punnan eli noin 65 euron varausmaksun ja ensi vuoden puolella lipusta voi maksaa loput 180 puntaa eli reilut 235 euroa.

Fanit ovat saaneet varata kuinka monta lippua tahansa, kunhan jokaiselle lipulle löytyy omistaja eli lippuja ei jälleenmyydä. Glastonbury Festival 2009 järjestetään 26. - 28. kesäkuuta.

Järjestäjä Michael Eavis kertoo olevansa innoissaan fanien ryntäyksestä ja siitä, että ihmiset muistavat tämän vuoden Glastonbury Festivalin yhtenä suurimmista musiikkitapahtumista. Miehen mukaan tänä vuonna festivaaliyleisö oli monipuolisempi kymmeneen vuoteen ja hän toivoo, että uudella lipunmyyntitavalla yleisöstä ja itse tapahtumasta tulee ensi vuonna vieläkin hienompi.

Tänä vuonna Glastonburyn pääesiintyjänä oli Porin RMJ:ssäkin juhannuksena esiintynyt hiphop-artisti Jay-Z. Miehen esiintyminen festivaalilla sai monien vanhojen festivaalikävijöiden karvat pystyyn, sillä festivaalin pääesiintyjänä ei aiemmin ole ollut hiphop-artistia.

Ensi vuoden esiintyjistä ei ole vielä tietoa. Festivaalin edustaja John Shearlaw kertoo The Guardian -lehdessä, että suunnitteilla on julkaista esiintyjälista vasta kesällä. Miehen mukaan huhut kertovat, että The Rolling Stones esiintyisi festivaalilla ensi vuonna. Shearlaw kertoo, ettei tämä huhu todellakaan pidä paikkaansa.

Kilpailut

Uusimmat