Hyviä uutisia: CDON helpottaa musiikin lataamista

20.11.2008 11:31 -

CDON.com on yksi Pohjoismaiden johtavista musiikin myyjistä internetissä. Nyt CDON on päättänyt luopua epäsuositusta WMA-formaatista ja tulee jatkossa tarjoamaan ladattavan musiikin MP3-muodossa. Musiikkia voi ladata tästä päivästä lähtien MP3-muodossa CDON.com-osoitteessa.

Levy-yhtiöt ovat pitkään tarjonneet musiikin ladattavaksi kopiosuojatussa WMA-muodossa, jonka kuluttajat ovat kokeneet huonoksi. Syy on se, että WMA-muodot eivät sovellu kaikilla musiikkisoittimilla soitettaviksi kuten esimerkiksi iPodin tai useiden musiikkipuhelimien kanssa.
CDON:in toimitusjohtaja Mikael Olanderin mukaan tämä on lisännyt musiikin laitonta lataamista.
Tästä syystä CDON aloittaa ladattavan musiikin myymisen kuluttajaystävällisessä MP3-muodossa.

"Levy-yhtiöillä on velvollisuus tarjota musiikki siten, ettei ihmisten tarvitse ladata laittomasti. Jos yhtiöt eivät ala tarjoamaan ladattavaa musiikkia käyttökelpoisessa muodossa, tulemme näkemään myyntilukujen laskevan yhä enemmän. Ainoastaan laillisilla käyttökelpoisilla vaihtoehdoilla voimme vähentää musiikin laitonta lataamista ja tässä asiassa levy-yhtiöt ovat olleet aivan liian hitaita", Olander kertoo.

Olanderin kanssa samaa mieltä on myös HIM ja The Rasmus-yhtyeiden managerina tunnettu Seppo Vesterinen. Hän kertoi viime kuussa Musiikki & Media -seminaarissa Tampereella, että levy-yhtiöt munasivat MP3:ten tullessa. Hän sanoi, että levy-yhtiöiden olisi pitänyt olla eturintamassa kehittämässä uusia jakeluväyliä ennen kuin Napster ym ehtivät apajille ja musiikkia lähdettiin levittämään laittomasti. Vesterisen mukaan levy-yhtiöiden olisi pitänyt olla Napsterin kaltaisia jakelijoita edellä, eikä itkeä jälkeenpäin piratismia.

CDON.comissa on nyt tarjolla 2,5 miljoonaa musiikkikappaletta MP3-muodossa ja lisää on tulossa.
Tällä hetkellä Suomessa CDON.comin kanssa mukana ovat EMI, the Orchard ja Playground. Yhtiö on kuitenkin vakuuttunut siitä, että yhä useamman levy-yhtiön tulisi osallistua.

"Toivon ja uskon, että levy-yhtiöt kuuntelevat kuluttajia ja antavat heille käyttökelpoiset formaatit", Mikael Olander summasi.

Kilpailut

Uusimmat