Kuva: AOP

Isac Elliot solmi kansainvälisen levytyssopimuksen, kommentoi Ylelle: "Jännittää ihan törkeesti"

13.08.2019 14:45 - Iiro Myllymäki

Isac Elliot kertoo Ylelle, että hän sai tehdä valinnan viidestä levytyssopimuksesta.

Suomalaispoppari Isac Elliot, 18, on uusien haasteiden edessä. Nuorukainen on solminut kansainvälisen levytyssopimuksen Saksan Universalin kanssa, ja kulissien takana on tehty määrätietoista työtä maailmanvalloituksen eteen. Isac Elliotin uran uusi vaihe saa kunnon startin perjantaina, kun häneltä julkaistaan uusi single Waiting Game. Vaikka tähtäin onkin kansainvälisessä urassa, kappale on tehty täysin suomalaisvoimin. Kyseessä on Isac Elliotin ensimmäinen julkaisu kahteen vuoteen.

Mies on lisäksi solminut managerointisopimuksen brittiläisen First Access Entertainmentin kanssa. Tähän talliin kuuluvat Elliotin lisäksi muun muassa kansainväliset tähdet Rita Ora, Young Thug ja Bebe Rexha. Isac Elliot kertoo Ylen haastattelussa olevansa kiitollinen ympärilleen saamistaan taustajoukoista.

- En olisi voinut mitenkään uskoo, että mulla olisi tämmönen tiimi takana. Mutta sillä ei oo mitään väliä, jos jengi ei diggaa biiseistä. Siksi mua jännittää ihan törkeesti, Elliot sanoo Ylelle.

Valinta viidestä levytyssopimuksesta

Isac Elliot sai ensimmäisen levytyssopimuksensa jo 11-vuotiaana, ja häneltä on julkaistu kolme albumia. Hänen kappaleensa ovat saaneet jo liki 200 miljoonaa striimausta Spotifyssa, ja fanikantaa hän on onnistunut rakentamaan Suomen lisäksi erityisesti Norjaan. Miehen uutta tulemista ja maailmanvalloitusta lähdettiin rakentamaan ruohonjuuritasolta viemällä miestä paikkoihin, joissa hän ei vielä ollut tähden asemassa. Yle kirjoittaa, että Elliot teki akustisia keikkoja muun muassa Puolan, Kreikan ja Serbian kaduilla ja sai tätä kautta pyyntöjä tv-haastatteluihin ja festariesiintymisiin. Tällöin myös Saksan levy-yhtiöt kiinnostuivat suomalaisnuorukaisesta, ja Elliot pääsi tekemään valintansa peräti viidestä tarjotusta levytyssopimuksesta. Mies päätyi Universal Musiciin, joka on aiemmin ollut nostamassa Almaa ja Sunrise Avenueta maailmanmaineeseen.

Isac Elliot on päässyt nyt kesällä kosketuksiin maailmantähtien kanssa muun muassa Pariisin muotiviikoilla ja vaatemalliston julkistustilaisuudessa Berliinissä. Kirjoitimme heinäkuun alussa, että mies poseerasi samassa kuvassa huippumalli Winnie Harlow’n ja One Direction -tähti Liam Paynen kanssa. Elliotille on luontevaa esiintyä tämänkaltaisissa tilaisuuksissa, sillä muoti on hänelle lähellä sydäntä. Julkkiksia pursuavissa juhlissa hänen oli kuitenkin hankala pysyä kylmänviileänä ja mies olisi halunnut mennä pyytämään yhteiskuvia kaikkien kanssa. Artistin taustavoimat kuitenkin toppuuttelivat häntä.

- Ne oli silleen, että nyt pitää rauhottuu. Näissä piireissä sä et voi olla se fanipoika, Elliot kertoo Ylelle.

View this post on Instagram

🦋 #waitinggame

A post shared by Isac Elliot (@isacelliot) on

Isac Elliot haluaa erottautua muista kansainvälisiä markkinoita hamuavista poplupauksista suomalaisuudellaan. Hän aikoo säilyttää lauluissaan vahvan melodisuuden. Isac Elliot on tietoinen, miten paljon riskejä kansainvälisen uran tavoittelussa on ja miten raadollinen ala musiikkibisnes voi olla. Hänen mielestään suomalaisartisteja ei välttämättä osata kannustaa tarpeeksi kansainvälisissä pyrkimyksissään.

- Oon lukenu artikkeleita suomalaisista artisteista, joissa niille annetaan kaksi minuuttia aikaa yrittää ja sit aletaan haukkua tai kyseenalaistaa, että tuleeks tää toimii.

Isac Elliotin lisäksi toinen Suomen tunnettu teinitähti Robin tekee nyt pesäeroa aiempaan uraansa ja tavoittelee kansainvälistä tähteyttä. Myös Robin on tehnyt sopimuksen Saksan Universal Musicin kanssa. Robin Packalen -nimellä musiikkia nyt tekevä mies on tähän mennessä julkaissut kaksi englanninkielistä biisiä.

Lue myös: Isac Elliot avoimena artistiuden varjopuolista: "En näytä sitä, kun itken sängyssä himassa"

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat