Kuva: Lauri Kujanpää

Antti Tuisku istui vessanpöntöllä, kun idea stadionkeikan julkistamiseen iski - "Lamppu syttyi"

28.11.2019 19:15 - Iiro Myllymäki

Antti Tuisku julkisti uutisen Olympiastadion-keikastaan poikkeuksellisesti biisin muodossa.

Antti Tuisku, 35, julkisti torstaina suuren uutisen, kun hän kertoi valloittavansa Helsingin uudistetun Olympiastadionin elokuussa 2020. Bailantai-nimellä kulkevan suurkeikan julkistus tapahtui poikkeuksellisella tavalla, kun Tuisku ilmoitti asian uudessa kappaleessaan. Seitsemältä aamulla ensisoittonsa sai kappale Ovet aukee (Bailantai), jolla hyvin suoraan kerrotaan kaikki olennainen informaatio tulevasta stadionkeikasta, aina lipunmyyntisivuston mainitsemista myöten.

Tuiskulta on viime vuosina opittu odottamaan sitä, että hän tekee asiat omalla tavallaan. Peto on irti -kappale lanseerasi uuden, yllätyksellisemmän Antti Tuiskun, ja tästä alkaneeseen jatkumoon stadionkeikan julkistuksen tapa istuu kuin banaani suuhun. Tuisku kuitenkin kertoo Voice.fi:n haastattelussa pähkäilleensä uutisen julkistamista paljonkin.

- Mietin ensin, että tekisimme perinteisen tiedotustilaisuuden, mutta se tuntui aikaisempiin lanseerauksiini verrattuna omalla kohdallani vähän tylsältä ratkaisulta. Sain yllättäen idean, että miksi emme tekisi laulua stadionkeikasta ja laittaisi siihen kaikkia faktoja. Se on se, mitä parhaiten osaamme tehdä: kirjoittaa musaa ja lanseerata sitä, Tuisku kertoo.

Idean mies sai ollessaan vessassa.

- Siellä pöntöllä istuin ja mietin asiaa, ja sitten lamppu syttyi päässä, Tuisku naurahtaa.

Mies laittoi heti viestiä ideasta tiimilleen, joka innostui uudenlaisesta tiedottamisen tavasta. Antti Tuisku soitti luottotuottajalleen Jurek Reunamäelle ja pyysi tätä tulemaan luokseen Espanjaan biisintekoa varten. Lokakuun loppuun oli raivattu useampi päivä aikaa biisin tekemiseen, mutta lopulta kappale syntyi jo ensimmäisenä iltana.

Cheekin stadionkeikka sai miettimään

Viime vuosina suomalainen artisti toisensa jälkeen on tehnyt oman keikkansa Hartwall Arenalla. Stadionilla omat keikkansa ovat puolestaan vetäneet ainoastaan Cheek vuonna 2014 - mies heitti stadionilla kaksi loppuunmyytyä keikkaa - ja Jari Sillanpää vuonna 2015. Toki Olympiastadion on ollut remontissa vuoden 2016 alusta lähtien, mutta Suomessa on kiistatta vain hyvin vähän stadionluokan artisteja. Tampereella Ratinan stadionilla ovat esiintyneet muun muassa rocklegendat Popeda ja Eppu Normaali, mutta näillä keikoilla yleisöä on ollut noin 10 000 katsojaa vähemmän kuin Olympiastadionille mahtuu.

Antti Tuisku oli vuonna 2014 katsomassa Cheekin keikkaa stadionilla. Tuolloin Tuiskun uutta tulemista ei ollut vielä tapahtunut eikä miehen suosio näin ollen ollut räjähtänyt nykyisiin mittasuhteisiinsa.

- Olin hyvin tietoinen artististatuksestani, ja siinä vaiheessa olisi ollut hullua ajatella, että joku kaunis päivä nousisin itse samalle lavalle, Tuisku muistelee.

Cheekin stadionkeikoilla nähtiin monia vierailevia artisteja, mikä sai Tuiskun miettimään, haluaisiko hän itse nousta stadionin yleisömassan eteen vierailevana artistina. Hän ei halunnut. Hän haluaisi olla itse se syy, miksi yleisömassa on saapunut paikalle. Tosissaan Tuisku uskalsi alkaa unelmoida tästä keväällä 2018, kun takana oli menestyksekäs Mun on pakko twerkkaa -jäähallikiertue. Sinne oli myyty yhteensä lähes 60 000 lippua, ja kiertue huipentui kahteen Hartwall Arena -keikkaan. Antti Tuisku jäi tauolle kesällä 2018, muutti Espanjaan ja opiskeli liikuntaneuvojaksi. Tauko päättyi viime kesän Vain elämää -kuvauksiin.

Tänä syksynä Tuisku tiimeineen sai jännittää, valmistuuko stadionin remontti ajallaan. Nyt epätietoisuus on poissa ja mies on alkanut toden teolla suunnitella jättikeikkaa. Ensimmäiset versiot esityksen käsikirjoituksesta ja settilistasta on jo tehty, ja vuoden vaihtuessa alkaa intensiivinen treenaaminen.

Kuuntele alta, miten Antti Tuisku aikoo viettää loppuvuoden ennen treenikoitosta.

Antti Tuisku itse on nähnyt Helsingin Olympiastadionilla esiintymässä Cheekin lisäksi U2:n ja Madonnan. Ylen haastattelussa Tuisku esittää kovan lupauksen siitä, että hänen keikkansa ei tule kalpenemaan edes Madonnan stadionspektaakkelien rinnalla.

- Kaikki lähtee siitä, paljonko esiintyjä on valmis laittamaan itseään likoon. Live-esiintyminen on ollut minulle aina artistiudessa suurin intohimo ja tiedän, että teen sen poikkeuksellisen hyvin. En näe mitään syytä, miksi emme nyt kykenisi tekemään liveä entistäkin paremmin, vieläpä kun puitteet ovat niin hienot, Tuisku sanoo.

Lue myös: Lauri Tähkä jakoi hempeän pusukuvan Antti Tuiskun kanssa, seuraajat ihastuivat - "Pus pus sinnekin"

Lue myös: Antti Tuiskun kuva huippu-urheilijan kanssa huvittaa somessa - "Vaihdoin pyörän sähköpotkulautaan"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat