Kuva: Emmi Moilanen

"Onhan se ihan hullua" – Striimikuningas JVG kyseenalaistaa kuuntelumäärien seuraamisen

12.12.2019 17:00 - Milena Raappana

JVG sai eniten Emma-ehdokkuuksia ja on ehdolla muun muassa vuoden pop -kategoriassa.

Emma-palkintojen ehdokkuudet tulivat tänään 12. joulukuuta julki. Eniten ehdokkuksia sateli JVG:lle, joka sai niitä yhteensä kuusi kappaletta. 

Kaksikko on ehdolla vuoden yhtye -kategoriassa, hittibiisi Ikuinen vappu tavoittelee vuoden biisi- ja vuoden musiikkivideo -kategorioiden palkintoja ja kesäkuussa julkaistu Rata/Raitti on ehdolla vuoden albumiksi. Yhtye on nimetty myös vuoden artisti -ehdokkaaksi. Kategorian voittaja valitaan yleisöäänillä.

Yllättäen duo ei kuitenkaan päätynyt rap ja R&B -kategorian ehdokaslistalle, vaan sen sijaan havittelee Emma-pystiä vuoden pop -kategoriassa. Se on ollut Jarelta ja VilleGallelta tietoinen valinta. 

- Halusimme rohkeasti lähteä pop-kategoriaan. Me lähdimme tekemään enemmän pop-albumia, kun olemme kuitenkin tehneet jo viisi rap-albumia, VilleGalle selittää. 

- Halusimme kokeilla jotain uutta. Nyt ollaan uusilla vesillä ja tuntuu todella hyvältä. Kyllä se liikuttaa, mutta en tässä uskalla liikuttua, hän jatkaa nauraen ja viittaa siihen, että yhtye on saanut ensimmäistä kertaa eniten ehdokkuuksia. 

JVG on luonut useita hittejä, jotka ovat nousseet myös striimauslistojen kärkeen. Duon Tarkenee-biisi teki striimausennätyksen lokakuussa, kun se rikkoi ensimmäisenä suomenkielisenä biisinä 20 miljoonan striimauksen rajan Spotifyssa.

Kaksikko on myös vuosikymmenen toiseksi kuunnelluin yhtye Spotifyssa uransa lopettaneen rap-artisti Cheekin jälkeen. 

Artisteille on luotu oma Spotify For Artists -applikaatio, josta biisien menestystä sovelluksessa voi seurata reaaliaikaisesti. Miten Jare ja VilleGalle itse suhtautuvat striimauksien seuraamiseen?

- Olen poistanut sovelluksen puhelimestani. Mutta nyt taisinkin sen ladata takaisin, VilleGalle naurahtaa. 

- Kun uutta musiikkia tulee, niin siinä se reaaliaikaisemmin nakuttaa. Onhan se ihan hullua, että artisteille edes annetaan sellainen työkalu. Se saattaa viedä keskittymistä vähän vääriin asioihin. Mutta totta kai niitä tulee välillä seurattua, Jare tiivistää. 

JVG:n kuuden ehdokkuuden perässä keikkuu viidellä Emma-ehdokkuudella rap-artisti Gettomasa, joka on kaksikon PME Records -levy-yhtiön artisti, Chisu, Ellinoora ja Lauri Tähkä. Emma-palkinnot jaetaan 8. helmikuuta järjestettävässä Emma-gaalassa Hartwall Arenalla. 

Lue myös: JVG ensi keväänä areenakiertueelle: "Ylivoimaisesti isoin ja näyttävin rundimme"

Lue myös: JVG paljasti kaikkien aikojen ikimuistoisimman keikkapaikkakuntansa - valinta voi yllättää

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat