Kuva: Emmi Moilanen

JVG paljasti kaikkien aikojen ikimuistoisimman keikkapaikkakuntansa - valinta voi yllättää

18.02.2019 20:45 - Katariina Auvinen

VilleGalle ja Jare muistelivat myös erästä keikkamatkaa, joka tehtiin helikopterilla suuren maailman tyyliin.

Räppi-duo JVG julkaisi viime viikolla uutta musiikkia yli vuoteen. Ikuinen vappu -single on saanut erinomaisen vastaanoton, ja moni on kehunut myös musiikkivideota, jossa näkyy kuinka Jare ja VilleGalle kiertävät keikkabussilla kohti pohjoista. 

- Me halusimme näyttää ihmisille sitä maisemaa, missä me olemme kiertäneet. Suomi on kaunis maa ja pitäisi itse asiassa enemmän tehdä tuollaisia Suomi-filkkoja, VilleGalle kertoo. 

Miehet ovat kiertäneet keikoilla yli kymmenen vuotta ja he ovat nähneet lukemattomia eri keikkapaikkoja. Heillä on kuitenkin mielessään keikkakokemukset ja paikkakunnat, jotka ovat jääneet vuosien varrelta erityisesti mieleen. 

- Erityisesti mieleen ovat jääneet muun muassa jotkut kyläfestarit, josta et ihan heti tiedä, millainen meininki siellä tulee olemaan ja olemme saattaneet esiintyä jollain rekkalavalla. Sen jälkeen on saattanut tulla fiilis, että vau, olipa lämmin meininki, Jare muistelee.

Jare painottaakin, ettei esiintymispaikan tarvitse aina olla se isoin festari tai isoin lava. Sen sijaan vaikutuksen ovat tehneet ne paikat, joista huokuvat pienen kylän tai kaupungin yhteismeininki ja tekeminen.

VilleGalle (oik.) kertoi ikimuistoisimmaksi keikkapaikakseen Kokkolan. (kuva: Emmi Moilanen)

VilleGalle mainitsee mieleenpainuvimmaksi keikkapaikaksi Kokkolan. 

- Se tulee mieleen, koska teimme ensimmäisiä klubikiertueita ja menimme Kokkolaan. Siellä oli vain niin spesiaalimeininki ja juurtaa varmasti juurensa siihen, että sieltä on lähtenyt jo räppäri maailmalle. Eli Solonen oli Kokkolasta ja kun jostain paikkakunnalta on lähtenyt räppäri, niin se musiikkikulttuuri elää paljon vahvempana siellä kuin ehkäpä jossain muualla, VilleGalle kertoo.  

Kun pari aloitti keikkailun kymmenisen vuotta sitten, heistä tuntui, että joissain paikkakunnilla räpin esittäminen oli hyvinkin uusi musiikin tyylilaji. 

- Aluksi tuntui, että räppi on aika uutta, mutta sitten oli tällaisia paikkoja kuin Kokkola, jossa jengi fiilisteli räppiä, niin se on jäänyt mieleen, VilleGalle pohtii. 

Ikimuistoisimmalle keikalle lennettiin helikopterilla 

Pari lensi ikimuistoisimman keikkamatkansa helikopterilla juhannusaattona. 

- Meillä oli juhannusaattona keikat niin Tahkolla kuin Kalajoellakin ja matkustimme matkan helikopterilla. Kun olet helikopterissa ja näet vain metsää, mutta jossain vaiheessa maisemaan ilmestyvät kokot, niin se on jäänyt jotenkin todella hyvin mieleen. Se oli hieno hetki, kun olimme vasta menossa keikalle ja alhaalla jengi vietti juhannusta, Jare miettii. 

VilleGalle on samaa mieltä ikimuistoisimmasta keikkareissusta. 

- Siinä oli vähän sellainen Irwinimäinen meininki. Irwin Goodman kiersi aina juhannuksena helikopterikeikkoja ja kyllähän mekin siinä vähän viskiä juotiin. Se oli hauskaa, että kun hyppäsimme kopteriin ja olimme lentäneet jonkun vartin, niin kaikille tuli valtava kusihätä. Kysyimme kuskilta, että voisimmeko mennä alas, VilleGalle kertoo. 

Helikopteri laskeutui sopivalle paikalle laaksoon ja miehet pääsivät helpottamaan oloaan. 

- Siitä on hyvä kuva, kun kaikki ovat kusella ja helikopteri on taustalla. Se oli niin leffaa ja sitten lähdimme uudelleen liikkeelle. Laskeuduimme keikkapaikalla lavan taakse, että jengi näki meidän tulevan. Se on hyvä muisto, hän kiteyttää. 

JVG julkaisi pitkästä aikaa uutta musiikkia helmikuun keskivaiheilla. (kuva: Emmi Moilanen)

Kuuntele uusi biisi, Ikuinen vappu, alta. 

Lue myös: JVG:n VilleGalle paljasti miksi häntä ei näy yleensä perhejuhlissa - taustalla upea syy

Kilpailut

Uusimmat