Kuva: AOP

Eminem julkaisi yllättäen albumin ja järkytti sanoituksillaan somessa: "Häpeällistä"

20.01.2020 14:45 - Milena Raappana

Rap-tähti viittaa Unaccommodating-kappaleen lyriikoissa vuonna 2017 Ariana Granden Manchesterin keikalla tapahtuneeseen pommi-iskuun.

Viime viikon perjantaina rap-artisti Eminem, 47, yllätti kaikki ja julkaisi uuden albumin Music to Be Murdered By. 

Forbes-julkaisu uutisoi albumista, jota ei ennakkomarkkinoitu lainkaan ja sen julkaisusta tiesivät vain mukana olleet artistit ja levy-yhtiö. 20 kappaletta sisältävän levyn on tuottanut Eminemin kanssa alusta saakka töitä tehnyt Dr. Dre ja biiseissä esiintyy muun muassa Ed Sheeran, Skylar Grey ja joulukuussa menehtynyt Juice WRLD

Eminemille tyypillisesti albumi on tunnelmaltaan synkkä ja sisältää lyyrikoita, jotka ovat jopa suututtaneet osan kuulijoita.

The New York Times -julkaisu uutisoi etenkin Unaccommodating-kappaleen sanoitusten tuohduttaneen, sillä räppäri laittaa itsensä itsemurhapommittajan saappaisiin ja viittaa vuonna 2017 Ariana Granden Manchesterin konsertissa tapahtuneeseen iskuun. 

Biisissä räpätään:

"I’m contemplating yelling ‘bombs away’ on the game / like I’m outside of an Ariana Grande concert waiting" eli vapaasti suomennettuna:

´"Pohdiskelen huutavani pelissä "pommittakaa" / aivan kuin olisin Ariana Granden konsertin ulkopuolella odottamassa". 

Kappaleen lyriikat ovat kirvoittaneet kannanottoja etenkin sosiaalisessa mediassa. Myös Manchesterin pormestari Andy Burnham otti aiheeseen kantaa ja sanoi BBC Newsille antamassaan haastattelussa kappaleen olevan "tarpeettoman loukkaava ja syvästi epäkunnioittavaa perheitä ja vaikutuksenalaiseksi joutuneita kohtaan".

Muun muassa @EdwardTHardy-käyttäjä siteeraa Eminemin sanoitusta ja kirjoitti Twitterissä:

"On häpeällistä laulaa ja olla epäkunnioittava traagisesti henkensä terroristi-iskussa menettäneiden muistoa kohtaan."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuten BBC News huomauttaa, legendaarinen artisti on aikaisemminkin räpännyt 22 henkeä vieneestä pommi-iskusta. Vuonna 2018 hän freestylesi aivopestystä itsemurhapommittajasta Granden konsertissa. 

Tunteikkaista kannanotoista huolimatta on hyvä muistaa, että muutama päivä iskun jälkeen Eminem keräsi yhteistyössä Iso-Britannian Punaisen Ristin kanssa yli kaksi miljoonaa dollaria eli yli 1,8 miljoonaa euroa uhrien hyväksi. 

Räppärin sanoitukset myös noudattavat tuttua tematiikkaa väkivallasta, huumeista ja mielenterveydestä. Kuten Los Angeles Times kirjoitti Eminem on aina koetellut musiikillaan ja aiheillaan rajoja. 

Uuden albumin lisäksi muusikko julkaisi Darkness-kappaleen musiikkivideon, jolla kuvataan joukkoampumisia. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Eminemin väkivaltaiset sanoitukset olivat liikaa - joutui Yhdysvaltojen salaisen palvelun kuulusteltavaksi

Lue myös: Eminem sai yleisön pelon valtaan, samalla raivo repesi somessa: "Häpeäisit"

Lähteet: Forbes, The New York Times, BBC News, Los Angeles Times

Kilpailut

Uusimmat