Kuva: Lauri Kujanpää

Jouni Hynynen muisteli vuosien takaisen bileillan seurauksia: Krapula vei Herra Ylpön maistraattiin

02.02.2020 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Jouni Hynysen sooloalbumi julkaistiin viime perjantaina.

Kotiteollisuus-yhtyeen keulakuvan Jouni Hynysen, 49, sooloprojekti Maanalainen Armeija julkaisi debyyttialbuminsa viime perjantaina. Yhteistyötä albumilla Hynysen kanssa tekee PMMP:stäkin tuttu, sittemmin soolouralle lähtenyt Mira Luoti, 41.

Hynynen kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että Luoti teki vaikutuksen Hynyseen jo vuosia sitten, kun mies näki PMMP:n keikkalavoilla.

- Näin aikoinaan aika monta PMMP:n keikkaa ja mietin aina, että tämä on kovinta koskaan. Mimmit hoitivat hommansa täydellisti ja bändi oli perkeleen tiukka.

Eräälle PMMP:n keikalle vuonna 2011 Hynynen ja muusikko Herra Ylppö liittyivät myös mukaan ja heiluivat lavalla humalassa.

- Emme ole Miran kanssa tuota tapahtumaa muistelleet, sillä en itse halua muistaa sitä, Hynynen nauraa ja jatkaa:

- Yksi hauska juttu, mikä tuolloin tapahtui, oli se, että Ylppö vaihtoi nimensä. Tuon viikonlopun jälkeisenä maanantaina Ylppö soitti minulle ja sanoi, että nyt on sen verran kova krapula, että kävelen maistraattiin ja vaihdan nimeni Frankiksi.

Näin myös lopulta kävi. Ylpön oikea nimi on nykyään Frank Mäntymäki.

- En uskonut, että hän tekee sen, mutta sitten luin jostain, että näin todella kävi. PMMP:tä voi siis syyttää siitä, että Ylppö on nyt Frank!

Lue myös: Jouni Hynysen soolomusiikki kelpaa myös äideille - "Levyllä seikkaileva ukko on kuin meikäläinen"

Kilpailut

Uusimmat