Kuva: Lauri Kujanpää

Yksi hetki kirkasti Pete Parkkosen tulevaisuuden tavoitteen: 'Tuon minäkin haluan tehdä'

21.02.2020 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Parkkonen julkaisi tänään uutta musiikkia.

Ihastuttava Pete Parkkonen, 30, on palannut tauoltaan ja julkaisi tänään uuden kappaleen Voimaa ja Valoa. Mies kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että halusi vuonna 2018 hieman irtautua muusikon arjesta ja päätyi muun muassa matkustelemaan.

- Joulukuussa 2018 päätin, että pidän pidemmän tauon. Tietenkin siinä oli paljon kaikenlaista järjestelyasiaa, ennen kuin pääsin matkustelemaan. Tuolla reissulla alitajunta teki kuitenkin työtä ja kun palasin Suomeen, niin tuntui, että ajatukset ovat tuoreita ja olen täysin tietoinen siitä, mitä haluan tehdä.

Varsinkin yksi hetki oli matkalla tärkeä.

- Tapasin ystäväni Ninon Los Angelesissa ja puhuimme paljon suomalaisesta musiikista ja suurista suomalaisista tähdistä. Pohdimme kaikkea sitä, että mitä pitää tehdä ja miksi, että nousee seuraavalle levelille. Tajusin, että olen brändi ja olen oman itseni firma ja tämä on minun työni. Niin kuin kaikkien yritysten, minunkin täytyy ottaa riskejä ja puskea tätä hommaa eri tavalla eteenpäin. Yksi esimerkki on Cheek, jota vihataan ja rakastetaan. Tällaisia tilanteita pitää aina sietää, kun tehdään isoja liikkeitä, Parkkonen sanoo.

Parkkonen varjelee sen verran yksityiselämäänsä, että miettii tarkasti, mihin asioihin lähtee mukaan.

- Jos tulee tietynlaisia tv-ohjelmapyyntöjä tai haastatteluja, niin sitä heti pohtii, että miten tuo palvelee sitä muusikkominääni. Olen kyllä aika paljon juttuihin suostunut, mutta tietty sensuuri siinä pitää olla.

Voimaa ja Valoa -kappaleen nimi syntyi erikoisessa tilanteessa, johon liittyy myös suomalainen miesnäyttelijä.

- Kappaleen inspiraatio lähti jo tuolta ulkomailta. Tajusin, että haluan tehdä töitä Kalle Lindrothin ja Ilkka Virtasen kanssa. Soitin heille, että haluaisivatko he lähteä tekemään kanssani musiikkia ja onneksi he suostuivat, Parkkonen aloittaa ja jatkaa:

- Olimme kirjoittamassa tätä kappaletta Sipoossa, jonne rakensimme telttasaunan leirihengessä. Tuolla reissulla törmäsimme näyttelijä Antti Reiniin, joka saapui paikan päälle yhtäkkiä jostain pimeydestä - se tilanne oli kuin elokuvasta! Reini katsoi meitä ihmeissään, kun saunoimme siellä teltassa bisset kädessä, ja vaihdoimme samalla kuulumisia. Sitten siinä kävi niin, että kun Reini lähti pois, niin hän sanoi meille "Voimaa ja valoa teille kaikille" ja stumppasi röökinsä. Tuo hetki oli se, milloin tajusimme, että tuossa on levyn teema ja tulevan biisin nimi.

Uusi Look ja "ikäkriisi"

Parkkonen hämmensi fanejaan leikkaamalla pitkät hiuksensa lyhyeksi. Palautetta uudesta lookista on tullut sekä puolesta että vastaan.

- Tietenkin sitä on tullut palautetta puolesta ja vastaan, sillä onhan se hämmentävää, kun artisti muuttuu. Mutta paras kommentti on tietenki se, että ei sillä tukalla ole väliä, koska musiikki toimii niin hyvin.

Parkkonen täytti 30 vuotta helmikuun alussa. Laulaja sanoo haastattelussa, että ei kärsi ikäriisistä.

- Kai sitä on sulatellut asiat jo valmiiksi, kun vieressä olevat ihmiset ovat kriiseilleet. Tuollaista en ole itse kyllä kokenut, kun en tajua, mitä siinä pitäisi kriiseillä. En ajattele, että okei, joku on tehnyt lapsia tai joku on jossain muussa tilanteessa. Haluan itse elää hetkessä ja nauttia siitä. Ehkä enemmän odotan sitä, että täytän 40.

Parkkonen koki muutama vuosi sitten yhden hetken, jolloin tajusi, mikä hänen tulevaisuuden tavoitteensa on. 

- Kun olin katsomassa Jari Sillanpäätä stadionilla, niin ajattelin, että tuossa on hyvä tavoite itsellekin: Haluan esiintyä stadionilla. Tietenkin, jos saa hallikeikkoja tehdä ennen sitä, niin sekin olisi mahtavaa. En kuitenkaan koe, että minulla on kiire minnekään. Ehkäpä vietän sitten 40-vuotisbileet stadikalla? Parkkonen nauraa.

Lue myös: Pete Parkkonen julkaisi yhteiskuvan lapsensa kanssa - katso suloinen otos

Lue myös: Pete Parkkonen seksuaalisesta häirinnästä: 'Musavideon tapahtumat eivät anna lupaa koskea'

Kilpailut

Uusimmat