Kuva: AOP

Muistatko vielä vuoden 2005 ärsyttävimmän äänen? Se tekee nyt paluun

27.04.2020 12:15 - Iiro Myllymäki

Hittilistojen kärkeen noussut Crazy Frog on julkaisemassa uutta musiikkia.

Palaa mielessäsi vuoteen 2005. Yksi erittäin ärsyttävä ja saman tien tunnistettava ääni kaikuu niin televisiossa, radiossa kuin kännyköiden soittoäänissäkin. Pystytkö palauttamaan äänen mieleesi? Kyse on tietenkin animaatiohahmo Crazy Frogista, joka on nyt kaikkien näiden vuosien jälkeen tekemässä paluun.

Kaikkien yllätykseksi sininen sammakkohahmo on julkistanut Twitterissä comebackinsa.

”Arvatkaa, kuka on tullut takaisin!” Crazy Frogin Twitter-tilillä kirjoitetaan ja aihetunnisteissa lupaillaan uutta albumia. Jos päivitys ei näy alla, klikkaa tästä.

Crazy Frog muistetaan parhaiten Axel F -hitistään. Kyseinen kappale oli uusi versiointi vuoden 1984 Beverly Hills kyttä -elokuvan teemabiisistä ja se nousi hittilistojen kärkeen monessa maassa. Voit katsoa kappaleelle tehdyn musiikkivideon alta. Videolle on kertynyt yli kaksi miljardia katselukertaa. Jos video ei näy alla, näet sen myös täältä.

Crazy Frog julkaisi kolme albumia vuosien 2005 ja 2009 välissä, ja hitiksi nousi Axel F:n lisäksi myös cover-versio Popcorn-kappaleesta. Suomessa kyseinen instrumentaalikappale nousi uudelleen esille, kun JVG käytti kappaleen samplea Popkorni-kappaleellaan.

Crazy Frogilla on mielenkiintoinen syntyhistoria, jossa jäljet johtavat Ruotsiin. Vuonna 1997 opiskelija Daniel Malmedahl äänitti itseään matkimassa kaksitahtimoottorin ääntä. Hän latasi äänitteen nettisivuilleen, mistä se lähti leviämään ja mies pääsi jopa Ruotsin televisioon esittämään kyseistä ääntä. Crazy Frog -hahmo sai kuitenkin alkunsa vasta vuonna 2003, kun toinen ruotsalainen opiskelijamies, Erik Wernquist, käytti Malmedahlin tekemää ääntä luomansa animaatiohahmon äänenä. Tuolloin hahmon nimi oli The Annoying Thing, ja Wernquist latasi tekemänsä lyhytanimaation nettiin.

Hahmon nimi muutettiin sittemmin Crazy Frogiksi, ja sen ääntä käytettiin erittäin suosituiksi muodostuneissa soittoäänissä. Crazy Frog sai myös omat videopelinsä, ja siitä tuotettiin lukuisia oheistuotteita.

Crazy Frogin ääni tuli tutuksi Jamba!-yhtiön soittoäänistä. (kuva: AOP)

Axel F -kappaleessa kuullaan ääniä, jotka Daniel Malmedahl oli äänittänyt vuonna 1997, tosin voimakkaasti muokattuina.

On mielenkiintoista nähdä, millaiseksi Crazy Frogin suosio vuonna 2020 muodostuu internet-kulttuurin kauttaaltaan lävistämässä ympäristössä. Hahmolla on potentiaalia nousta viraali-ilmiöksi, kun vuonna 2005 lapsuuttaan eläneet millenniaalit hakeutuvat hahmon ääreen nostalgia- ja huumorimielessä.

Lue myös: Pipsa Possusta tuli yhtäkkiä nettisuosikki ja homoikoni - kaikesta saa kiittää räppäri Iggy Azaleaa

Lähteet: Metro.co.uk, Wikipedia

Kilpailut

Uusimmat