Kuva: Youtube

Pipsa Possusta tuli yhtäkkiä nettisuosikki ja homoikoni - kaikesta saa kiittää räppäri Iggy Azaleaa

29.07.2019 13:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Pipsa Possu julkaisi albumin, ja yhtäkkiä piirroshahmo oli kiistassa Iggy Azalean kanssa.

Pipsa Possu (englanniksi Peppa Pig) on ollut perheen pienimpien suosikkihahmo jo pitkään, mutta nyt myös aikuiset näyttävät tajunneen animaatiopossun hienouden. Tämä on pääteltävissä siitä, millaisen yllättävän netti-ilmiön tv-animaatiohahmon ensimmäinen albumi, osuvasti nimetty My First Album, on saanut aikaan. Pipsa Possu -meemien virta on ollut loputon albumin julkaisun jälkeen, ja kaikesta on kiittäminen räppäri Iggy Azaleaa.

Iggy Azalea julkaisi uuden albuminsa In My Defence perjantaina 19. heinäkuuta, sattumoisin samana päivänä kun Pipsa Possu julkaisi oman debyyttialbuminsa. Iggy Azalea tajusi tämän ja twiittasi asiasta kieli poskessa.

”Se on nyt ohi minun osaltani”, Azalea kirjoitti ja jakoi Pipsa Possun virallisen Twitter-tilin päivityksen Pipsan albumista. Jos päivitys ei näy alla, klikkaa tästä.

Vähän tämän jälkeen Pipsa Possun Twitter-tili vastasi Azalealle lainaten tämän Fancy-hittibiisin sanoituksia.

Iggy Azalea vastasi tähän twiittiin uhkaavaan sävyyn. Kaikkien aikojen hämmentävin julkkisriita oli täydessä käynnissä.

”Tee yhteistyötä kanssani tai päädyt lautaselleni aamupalaksi”, Azalea twiittasi.

Iggy Azalean ja Pipsa Possun välinen sananvaihto nosti lastenlevyn yllättäväksi netti-ilmiöksi. Yhtäkkiä nettikansa alkoi kohdella Pipsa Possua kuin minä tahansa pop-julkkiksena ja possulle ilmestyi useampia fanisivustoja Twitteriin. Myös tunnetut internet-persoonat antoivat twiiteissään huomiota ikoniseen statukseen nousseelle possulle. Tämän hetken kuumimmasta hitistä Old Town Road vastaava räppäri Lil Nas X väläytteli yhteisbiisin mahdollisuutta Twitterissä. Jos päivitys ei näy alla, klikkaa tästä.

Suosittu musiikkiarvosteluja tubettava Antony Fantano puolestaan ihmetteli, miksi Pipsan pop-kollegat ovat pysyneet niin hiljaa possun debyyttialbumista eikä Pipsa saa ansaitsemaansa kunnioitusta.

Fantano myös arvosteli Pipsa Possun levyn YouTube-kanavallaan omaan erikoiseen tyyliinsä.

Myös poppari Charli XCX on jakanut Pipsa Possu -meemin omalla Instagram-tilillään. Meemin mukaan possu on onnistunut päihittämään musiikillaan kaikki muut naispoptähdet, mukaan lukien Charli XCX:n itsensä. Jos päivitys ei näy alla, klikkaa tästä.

Kuten niin monet naispuoliset popparit, myös Pipsa Possu on nyt nostettu homoikonin asemaan. Dazed-lehti omisti aiheelle kokonaisen artikkelin. Yhden suositun twiitin mukaan Spotifyn algoritmi on luonut Pipsa Possun kuuntelijoille radiokanavan sen perusteella, mitä muuta musiikkia Pipsa Possun kuuntelijat ovat kuunnelleet. Kanavalla komeilee monia HLBT-väen suosikkeja, kuten Carly Rae Jepsen, Charli XCX ja Kim Petras, joten Pipsa Possu on nyt vitsikkäästi nostettu samaan kastiin. Twiitti on todennäköisesti kuvanmuokkauksen tulosta, sillä todellisuudessa Peppa Pig Radio -soittolistalla on muita lastenlauluja. Koko netin ylenpalttinen fanikulttuuri on tiiviisti sidoksissa homokulttuuriin, ja Pipsa Possun Twitter-fanituksen voi nähdä tällaisen faniuden parodiana, kuten Junkee-julkaisu kirjoittaa.

Lue myös: Koko viihdemaailma kohisee juuri nyt Taylor Swiftin musiikkivideosta - ymmärrätkö syyn?

Lue myös: Pipsa Possu -jogurttipakkaus hämmentää outoudellaan - katso

Lähteet: Junkee, Dazed, Polygon

Kilpailut

Uusimmat