Kuva: AOP

Nenäliinat esiin! Ellinooran ja Juha Tapion musiikkivideon päätähtinä ovat tavalliset arjen sankarit

05.05.2020 08:00 - Henna Koste

Ellinoora kertoo, että poikkeusaikana Hiljaisii Heeroksii -kappaleesta on tullut entistäkin enemmän palautetta.

Monen korviin on kantautunut Ellinooran ja Juha Tapion Hiljasii Heeroksii -kappale, joka oli alun perin tilaustyö viime vuoden itsenäisyyspäiväksi. Marraskuussa valmistuneen kappaleen sanoma on vahvistunut monen kuulijan korvissa viimeisten kuukausien aikana. Nyt kappaleeseen on tehty ansaitsemansa musiikkivideo, jonka päätähtinä eivät ole Ellinoora ja Juha Tapio, vaan muut suomalaiset arjen sankarit. Radio Nova pyysi suomalaisia paljastamaan arjen sankareita, jotka ovat tehneet töitä meidän kaikkien eteen tänä poikkeuksellisena aikana.

- Eipä silloin marraskuussa osannut ajatella, mitä tässä maailmassa tulee tapahtumaan. Kun yleisötilaisuuksia alettiin kieltää ja tuli kovempia rajoituksia, myös viestejä alkoi tulla tiiviimmin. Moni on löytänyt kappaleesta lohtua. Tämä on uusin julkaisumme, mutta tarina on jo muuttunut. Ajattelen edelleen, mistä lähtökohdista se tehtiin. Omasta lähipiiristäni löytyy esimerkiksi sairaalatyötä tekeviä ihmisiä. Toivon, että kun tämä joskus loppuu, yhteiskunta muistaa ne ihmiset, jotka ovat pitäneet tätä hommaa pystyssä ja paketissa, Ellinoora toteaa.

Laulaja on hyvillään siitä, että kappaleen sanoma resonoi kuulijoissa. Se on myös syy, miksi video on syntynyt.

- Halusin reagoida jotenkin. Oli hienoa, että saimme Radio Novan kautta tähän kanavan. Videon pääosassa en ole minä, Juha tai edes kappale, vaan ne ihmiset, Ellinoora alleviivaa.

Artistin Vaaleanpunainen vallankumous -albumi ilmestyi syksyllä, ja Ellinoora ehti tehdä albumikiertueen syksyllä. Kevätrundista Ellinoora bändeineen ehti tehdä puolet. Kesän osalta kalenteri näyttää tyhjältä, kun 35 keikkaa on peruttu.

- Suhtaudun asioihin voimakkaasti ja tunteella, mutta tämän asian kanssa on pakko vaan olla järkevä. Kaikki rajoitukset ovat meidän kaikkien hyväksi. Kun keikkapaikat avautuvat, Suomi on irti. Olen arvostanut aina jokaikistä keikkaa, tämä ei siinä mielessä ole herätysliike, mutta kyllä sitä liveä vaan kaipaa. Se on meille hauskin osa työtä ja monille ihmisille henkireikä. Sinne ei tulla pelkäämään ja ahdistumaan. Keikkojen aika tulee vielä, Ellinoora hymyilee.

Katso Hiljaisii Heeroksii -video alta.

Lue myös: Darude teki erikoisen sairaalakeikan korona-aikana - tempauksella tärkeä sanoma

Kilpailut

Uusimmat