Kuva: AOP

Kenestä Cheekin ja Popedan seuraaja? Tampereen Tähtikadulle ikuistetaan uusia nimiä

05.05.2020 11:15 - Iiro Myllymäki

Tähtikatu Walk of Famen laattoihin ikuistettavista musiikkialan vaikuttajista voi nyt antaa omat ehdotuksensa.

Tampereella sijaitseva Tähtikatu Walk of Fame Finland kunnioittaa suomalaisia musiikintekijöitä upottamalla erityiset laatat katukivetykseen. Tähtikatu avattiin viime syksynä, ja nyt uusia tunnustuksia varten pyydetään yleisöltä ehdotuksia.

Åkerlundinkadulla Tampere-talolta Tullin alueelle kulkeva Tähtikatu tunnustaa Tampereen vahvuuden musiikkikaupunkina. Ensimmäisessä vaiheessa katuun upotettiin 11 tähteä, joista seitsemään yleisö pääsi vaikuttamaan. Yleisöltä saatujen ehdotusten pohjalta omat tähtensä katuun saivat Jean Sibelius, Kaija Saariaho, Juice Leskinen, Popeda, Cheek, Katri Helena sekä Epe Helenius.

Tähtikatu avattiin lokakuussa 2019. (kuva: Miikka Varila)

Tähtikadun kaartiin voi ehdottaa ketä tahansa musiikin alalla vaikuttavaa tai vaikuttanutta henkilöä tai tahoa: artisteja, yhtyeitä, musiikintekijöitä, sanoittajia, säveltäjiä ja musiikintuottajia sekä organisaatioiden tai instituutioiden edustajia. Ehdotuksia voi tehdä verkkolomakkeella 24.5. asti.

Yleisöltä tulleiden ehdotusten pohjalta Musiikki & Media -tapahtuman hallitus tekee esitykset tähtiin ikuistettavista henkilöstä perusteluineen. Raati koostuu musiikkialan kokeneista ammattilaisista. Lopullisen päätöksen yleisötähdistä tekee Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta. Tänä vuonna katuun ikuistetaan 3-5 yleisötähden nimeä.

Bauer Media on yhteistyökumppanina Tähtikadussa. Bauer Median sisältöjohtaja Hermanni Seppälän mielestä on hienoa, että Tähtikadulle saadaan nyt uusia nimiä.

- Juuri tässä ajassa pitkäjänteiset ja pysyvät huomionosoitukset suomalaiselle musiikkikulttuurille tuntuvat erityisen tärkeiltä ja arvokkailta. Vaikka olemme kanavillamme vahvasti mukana projektissa, arvuuttelemme uusien tähtien nimiä yhtä suurella innolla kuin kaikki muutkin, Hermanni Seppälä sanoo.

Ehdotuksia Walk of Famen tunnustuksensaajaksi voi jättää täältä löytyvässä lomakkeessa.

Tähtikadun avajaisista koostetun videon näet alta tai tästä linkistä.

Lue myös: Kauppakeskus Triplaan avautuu poikkeuksellinen museo - virtuaalikaraokea ja muusikkotähtien aarteita

Lue myös: Tähtikatu avattiin Tampereella - oman tähtensä saivat muun muassa Cheek ja Popeda

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Kiss kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat