Kuva: Sanni Isomäki

Suvi Teräsniskan tuorein julkaisu lähti Instagramissa heitetystä vitsistä - viestejä alkoi sadella

08.05.2020 09:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Iskelmätähti on julkaissut EP:n, joka koostuu hänen lempikehtolauluistaan. Nainen toivoo, että se tuo rauhaa tähän arvaamattomaan maailmanaikaan.

Suosikkilaulaja Suvi Teräsniska, 31, on tehnyt poikkeuksellisen julkaisun. Naiselta on tänään perjantaina julkaistu Iltalauluja-niminen EP, jolta löytyy kuusi naisen suosikkikehtolaulua.

Kolmen lapsen äiti sai kappaleiden äänittämiseen kimmokkeen yleisöltään. Moni oli laittanut hänelle viestiä, että hänen musiikkinsa rauhoittaa heidän lapsiaan. Erityisesti tällaista palautetta tuli viime elokuussa julkaistusta Ihmisen poika -kappaleesta, joka on Suvi Teräsniskan versiointi Yö-yhtyeen rakastetusta kappaleesta.

- Heitin vitsillä Instagramissa, että mitä jos tekisin joskus tuutulaululevyn. Inboxiin ei ole varmaan ikinä tullut niin paljon kerralla viestejä kuin silloin. Ihmiset kirjoittivat, että sille kyllä olisi tilausta, Teräsniska kertoo Voice.fi:lle.

Nainen ehdotti joulukuussa kehtolaulujen levyttämistä tuottaja Leri Leskiselle, joka innostui ajatuksesta heti. Tammikuussa kaksikko varasi studion viikonlopuksi, pyysi kitaristi Peter Engbergin säestämään ja äänitti EP:llä kuultavat kappaleet kahdessa päivässä purkkiin. Levy-yhtiö sai tietää projektista vasta tämän jälkeen.

- Biisit oli jo miksattu valmiiksi, ja vasta sitten esittelimme tämän levy-yhtiölle.

Lopputuloksena syntyi hyvin pelkistettyjä, pelkästään kitaralla säestettyjä kappaleita. Levyn tekijät halusivat varmistua siitä, että levyn kappaleita voi käyttää lapsen nukuttamiseen, jolloin mukana ei voi olla yllättäviä ääniä.

Suvi Teräsniska voitti helmikuun Iskelmä Gaalassa Vuoden naisartistin palkinnon. (kuva: Toni Lund)

EP:n julkaisulle tuntui löytyvän sopiva aika, kun maailmantilanne muuttui koronapandemian myötä. Uuden ja pelottavankin tilanteen keskellä ihmiset kaipaavat jotain rauhallista ja maadoittavaa, ja tähän pyrkimykseen Iltalauluja-EP soveltuu hyvin.

- Monille varmasti aiheuttaa ylimääräisiä kierroksia, kun tässä ollaan elelty tovi enemmän tai vähemmän neljän seinän sisällä. Toivon, että nämä kappaleet tuovat rauhaa niin lapsille kuin aikuisillekin, jos on huolta ja murhetta, Teräsniska kuvailee.

Nuorimmainen poika erityisen musikaalinen

Omille lapsilleen Teräsniska ei ole lauleskellut EP:llä kuultavia lauluja. Hänellä ja puoliso Simo Aallolla on kolme lasta: 5-vuotias Terho, 3-vuotias Toivo ja hieman yli vuoden ikäinen Usko. Kaksi vanhinta poikaa ei äitinsä mukaan tuutulauluista välitä, vaan he ovat enemmän iltasatujen ystäviä. Nuorimmaisella puolestaan on selvästi enemmän taipumusta musiikin suuntaan, joten hänelle ehkä kehtolauluja tulee laulettuakin tulevaisuudessa.

- Hänellä virtaa musiikki suonissaan ihan eri tavalla kuin noilla vanhemmilla.

Kaikki EP:n kappaleet ovat Suvi Teräsniskalle omalla tavallaan tärkeitä. Erityisen rakkaaksi hän nostaa Nyt kerron mä sulle lapseni -kappaleen, joka muistuttaa häntä 10 vuotta nuoremmasta pikkuveljestään. Teräsniska on laulanut kyseistä kehtolaulua veljelleen tämän ollessa vauva, ja hän lauloi sen myös veljensä ristiäisissä.

- Muistan sen kappaleen varmaan vielä kuolinvuoteella dementikkonakin, vaikka en mitään muuta muistaisikaan, Teräsniska sanoo nauraen.

Voit kuunnella Iltalauluja-EP:n alta.

Lue myös: Suvi Teräsniska esitteli kotinsa sisustusta, ja fanit rakastuivat: "Mikä tunnelma kuvasta välittyy!"

Lue myös: Suvi Teräsniska on jälleen Vuoden naisartisti - "Näköjään kotiäitiydestä palkitaan"

Uusimmat