Kuva: AOP

Legendaarinen brittijulkaisu antoi Alman debyyttilevylle 4 tähteä, laulaja sekosi: "Nyt itken!"

13.05.2020 16:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Perinteikäs NME-julkaisu kehuu suomalaispopparin kauan odotettua debyyttilevyä, joka julkaistaan perjantaina.

Suomalaispoppari Alma, 24, julkaisee perjantaina 15. toukokuuta odotetun esikoisalbuminsa Have U Seen Her. Pitkään tekeillä olleesta albumista alkaa tihkua ensimmäisiä arvioita, ja ne ovat varsin positiivisia. Legendaarinen brittiläinen musiikkijulkaisu NME on arvioinut albumin ja antanut sille neljä tähteä viidestä.

Alma on huomannut tämän arvostelun ja kommentoinut sitä innokkaana sosiaalisessa mediassa.

”Hitto soikoon, kiitos niin paljon! Tämä tuntuu mahtavalta! Nyt aion mennä itkemään. Have U Seen Her ilmestyy perjantaina. 4/5, ei ole huono suomalaiselle tytölle!” Alma iloitsee kuvatekstissä.

Naisen päivityksen pääset katsomaan alta. Jos päivitys ei näy, klikkaa tästä.

NME:n arviossa kerrotaan, että Alma on kirjoittanut biisejä muillekin artisteille mutta on säästänyt terävimmät kappaleet omalle albumilleen. Albumin tummanpuhuvaa tunnelmaa kehutaan, samoin kuin kappaleiden henkilökohtaisia sanoituksia. Arvostelussa viitataan siihen, miten Alma luotaa kappaleissaan bilettämisen hedonistisia puolia (kappaleissa kuullaan viittauksia myös huumeisiin, joista nainen kertoo itse kieltäytyneensä maailmantähtien kanssa bilettäessään), mutta myös juhlimisen varjopuolia. Koko arvion pääset lukemaan tästä linkistä.

NME (New Musical Express) on toiminut pelkästään netissä vuodesta 2018 alkaen. Sitä ennen sitä julkaistiin viikoittain ilmestyvänä lehtenä vuodesta 1952 alkaen. NME tuli vuosikymmenien saatossa tunnetuksi niin punkin, new wave -musiikin kuin 1990-luvun Britpopinkin sanansaattajana.

Myös The Line of Best Fit -musiikkisivusto on antanut yhtä lailla kiittävän arvion. Arvosanaksi julkaisu antaa 7,5 kymmenestä. Arvostelussa kehutaan Alman siirtymää hänen varhaisten hittiensä EDM-soundista kohti mielenkiintoisempaa ja monipuolisempaa soundipalettia, jossa on sekä räyhäkästä rockia että tanssilattiat täyttävää r’n’b:tä. Tämän arvion pääset lukemaan tämän linkin takaa.

Lue myös: Yle: Almalta paljastus ystävästään Miley Cyrusista: "Suomen pään haastatteluissa uskallan sanoa..."

Lue myös: Yle: Alma havahtui vuosi sitten, kun Hesarissa hänestä kirjoitettiin "erittäin inhottava" artikkeli

Lähteet: NME, The Line of Best Fit, The Guardian

Kilpailut

Uusimmat