Kuva: Emmi Moilanen

Yle: Alma havahtui vuosi sitten, kun Hesarissa hänestä kirjoitettiin "erittäin inhottava" artikkeli

20.04.2020 10:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Poptähti kertoo Arto Nybergille, että hän päätti lopettaa muiden miellyttämisen, kun hän koki tulleensa ensimmäisen kerran "dumatuksi" mediassa.

Suomalaispoppari Alma, 24, on palannut maailmalta Suomeen, ja nainen vieraili Arto Nybergin ohjelmassa sunnuntaina. Hän kertoi olleensa kiertueella Yhdysvalloissa ja Kanadassa ja ehtineensä nyt viettää pari viikkoa Suomessa.

Alman kauan odotettu debyyttialbumi Have U Seen Her? julkaistaan toukokuussa, ja viimeisimmät uudet biisit julkaistiin maaliskuussa. Tuoreimman singlensä Stay All Night Alma kirjoitti noin vuosi sitten, ja siihen tiivistyy naisen vapaudenkaipuuta ja uutta elämänasennetta, joka ei perustu enää muiden ihmisten miellyttämiseen. Vedenjakajahetkeksi Alma mainitsee sen, kun Helsingin Sanomien musiikkitoimittaja Oskari Onninen kirjoitti vuosi sitten huhtikuussa Almasta kommenttiartikkelin. Artikkelissa kerrattiin naisen uran vaiheita ja ihmeteltiin, miksi debyyttialbumin julkaisua oli jälleen siirretty. Artikkelissa nostettiin esiin, että Alman kappaleiden striimauslukemat olivat kääntyneet jyrkkään laskuun ja suurista hiteistä alkoi olla jo vuosia aikaa. Otsikossa kysyttiin raflaavasti, onko Almasta tulossa suuren luokan floppi.

- Minusta oli laitettu erittäin inhottava artikkeli Helsingin Sanomiin. Se oli ehkä ensimmäinen kerta, kun minut oli dumattu. Se oli oikeastaan tosi hyvä, koska sen myötä päätin, että nyt loppui miellyttäminen, Alma kertoo Arto Nybergille.

Kansainvälinen ura aukesi sattumalta

Suomalaisen popin suurimman vientitoivon ura käynnistyi Idolsista, ja kansainväliselle uralle nainen päätyi, kun hänet oli yllättäen pyydetty mukaan räppäreiden biisintekoleirille, jossa mukana oli myös saksalaisia tuottajia. Alma kertoo, että hänet soitettiin viime tingassa mukaan leirille, kun monet räppärit olivat peruneet tulonsa. Leirillä Alman biisintekolahjat huomattiin, ja hänelle tarjottiin pian kustannussopimusta Saksan Sony ATV:n kanssa. Keväällä 2016 Alma solmi levytyssopimuksen Saksan Universal Musicin kanssa. Sittemmin nainen on tehnyt musiikkia Yhdysvalloissa huipputekijöiden kanssa, ja hänen kirjoittamaansa musiikkia ovat levyttäneet esimerkiksi Miley Cyrus, Ariana Grande ja viimeisimpänä Lindsay Lohan.

Alma kertoo Arto Nybergille, miksi omaa esikoisalbumia on saatu odottaa näinkin kauan.

- Minun piti kasvaa ja ymmärtää, mitä haluan tehdä. Olin 17-vuotias, kun lähdin maailmalle. Ei minulla ollut mitään plääniä ikinä, Alma sanoo.

Alma kertoo, että hän jatkaa musiikintekoa joka tapauksessa, vaikka oma tähti hiipuisikin.

- Varmasti teen aina musaa eri tavoilla. Jos ei tule maailmansuosiota tai se joskus lopahtaa, ei se ole minulle elämän ja kuoleman juttu. That’s life. Mennään vaikka kaupan kassalle sitten, Alma toteaa.

Lue myös: Alma paljasti tunnetulle musiikkimedialle, miksi vaihtoi levy-yhtiötä

Lue myös: Miley Cyrus otti alastonta naista esittävän tatuoinnin - Alma ihastelee Instagram-kommenteissa

Lähteet: Arto Nyberg, Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat