Kuva: AOP

Yle: Almalta paljastus ystävästään Miley Cyrusista: "Suomen pään haastatteluissa uskallan sanoa..."

13.05.2020 11:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Miley Cyrusin kanssa musiikkia tehnyt Alma kertoo YleX:lle, että supertähti ei todellisuudessa juuri kirjoita omia biisejään.

Suomalaispoppari Almasta, 24, muistetaan usein mainita hänen raskaan sarjan artistikaverinsa. Nainen on tehnyt yhteistyötä muun muassa Charli XCX:n, Tove Lon ja Dua Lipan kanssa. Kaikista suurin nimi Alman julkkiskavereista on kuitenkin yhdysvaltalainen poptähti Miley Cyrus, 27.

Perjantaina ensimmäisen albuminsa julkaiseva Alma kertoo YleX:n haastattelussa, millainen ystävyys hänen ja Cyrusin välillä vallitsee studiossa ja sen ulkopuolella. Kaksikko tapasi toisensa yhteisen tuottajan Andrew Wyattin kautta ruotsalaistähti Lykke Lin albumibileissä vuonna 2018. Alma ja Cyrus löysivät heti yhteisen sävelen, ja Cyrus pyysi Almaa avuksi kirjoittamaan tulevan albuminsa biisejä.

Almalla oli kappaleiden synnyssä hyvin suuri rooli. Työnjako oli pitkälti, että Alma kirjoittaa, Wyatt tuottaa ja Cyrus laulaa. Kappaleet alkoivat Alman ja Wyattin studiosessioissa, joihin Cyrus liittyi mukaan tuomaan oman panoksensa ja laulamaan lauluraidat. Alma uskaltaa paljastaa YleX:lle, että todellisuudessa Cyrus ei tehnyt paljon kirjoitustyötä näihin kappaleisiin, vaikka tämän nimi kirjoittajien joukossa onkin.

- Mileykin vähän kirjoittaa, mutta ehkä Suomen pään haastatteluissa uskallan sanoa, että ei se kyllä hirveästi kirjoita. Mutta Miley on mukana ideoimassa ja on ehdottomasti inspiraatio kaikkiin biiseihin, Alma sanoo YleX:n haastattelussa.

Sessioista syntyneistä biiseistä kaksi päätyi Cyrusin kevään 2019 She Is Coming -EP:lle, ja Mother’s Daughter -niminen kappale julkaistiin jopa ensimmäisenä singlenä kyseisestä projektista. Yhtä suureksi hitiksi nousi Cyrusin avioeron keskellä julkaistu Slide Away -kappale. Vielä enemmän huomiota on kerännyt Charlien enkelit -leffan teemabiisi Don't Call Me Angel, jolla Cyrusin lisäksi kuullaan Ariana Granden ja Lana Del Reyn ääntä.

Megatähden kotona

Alma ja Miley Cyrus ovat viettäneet myös vapaa-aikaa yhdessä. Alma on päässyt käymään Cyrusin kotona, ja yhdessä he ovat juhlineet huippuluokan VIP-klubeilla. Alman ja Cyrusin erilaiset taustat ovat tuoneet ystävyyteen oman säväyksensä.

- Se tulee julkkisperheestä eikä tiedä muusta, joten sitä on kiinnostanut, millaista on olla Alma. Se on puhunut mun frendien kanssa Facetimessa ja haluaisi tulla Suomeen. Olen kertonut, että täällä saisi olla rauhassa, Alma sanoo.

Alman pitkään odotettu debyyttialbumi Have U Seen Her julkaistaan perjantaina. Levyn tekoprosessi on ollut pitkä ja kivinen, eikä sitä ainakaan helpottaneet suomalaismedian luomat paineet menestymisestä. Alma päätti lopulta kuunnella omaa sydäntään ja tehdä albumin, josta hän itse voi olla ylpeä. Megahittiä sieltä ei välttämättä lohkaista, ja tämän Alma myöntää suoraan.

- Tein albumin, josta olen ylpeä ja jonka yksikään biisi ei välttämättä tule olemaan Chasing Highsia isompi, Alma sanoo YleX:lle viitaten alku-uransa isoimpaan hittiin.

Lue myös: Legendaarinen brittijulkaisu antoi Alman debyyttilevylle 4 tähteä, laulaja sekosi: "Nyt itken!"

Lue myös: Yle: Alma havahtui vuosi sitten, kun Hesarissa hänestä kirjoitettiin "erittäin inhottava" artikkeli

Lue myös: Alma paljasti tunnetulle musiikkimedialle, miksi vaihtoi levy-yhtiötä

Lähde: YleX

Kilpailut

Uusimmat