Kuva: AOP

Erin palautti itsevarmuuden kuuntelemalla vanhoja biisejään: "Joskus on olo, että en osaa mitään"

22.05.2020 10:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Uuden singlen julkaissut Erin halusi muistuttaa itselleen, että on ennenkin onnistunut tekemään kappaleet valmiiksi.

Jos viime syksyn Vain elämää -kautta ei lasketa, on kulunut jo vuosia siitä, kun Erin, 42, on julkaissut uutta omaa musiikkia. Nyt naiselta on julkaistu uusi single Yhtenä sunnuntaina. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, kappale on ensisingle ensi vuonna julkaistavalta albumilta. Naisen viimeisin studioalbumi Seliseli julkaistiin vuonna 2016.

Kappale kertoo Erinin mukaan tunteiden seuraamisesta ja järjen ja vastuun jättämisestä taka-alalle. Tunne edellä eläminen ei ole ollut Erinille mahdollista lasten saamisen myötä. Erinillä ja aviomies Vesa Anttilalla, 57, on vuosina 2013 ja 2015 syntyneet lapset.

- Pienten lasten äitinä sitä huomaa elävänsä päivä toisensa jälkeen muiden tarpeita miettien. Artistina olemisessa on kyse päinvastaisista asioista, eli omista tunteista ja siitä, mitä minä haluan sanoa. Kun aloin kirjoittaa uutta musaa, sen hakemisessa meni aikansa, Erin kertoo Voice.fi:lle.

(kuva: Simelius Simelius)

Nainen pyrki työhuoneellaan heittäytymään tunteiden vietäväksi musiikin kautta. Hän kuunteli musiikkia ja lauloi yksin karaokena kantribändi Dixie Chicksiä. Hän kuunteli myös omaa aiempaa tuotantoaan, mutta toisesta syystä.

- Halusin muistutuksen siitä, että olen joskus osannut tehdä ihan hyviä kappaleita. Biisin tekeminen on aina haastavaa. Joskus on sellainen olo, että en osaa mitään enkä ikinä saa tehtyä biisiä valmiiksi. Muistutin itselleni, että olen tehnyt kolme levyllistä omia biisejä, Erin sanoo.

Kappaleiden viimeistelyn vaikeudessa piileekin naisen mukaan syy siihen, miksi hänen albumiensa julkaisujen välit venähtävät useiden vuosien mittaisiksi.

- Kun on mennyt niin kauan aikaa, että on oikeasti pakko julkaista jotakin, se on paras inspiraatio. Sitten saan puristettua itsestäni sen viimeiset 20 prosenttia, jotta biisi valmistuu.

Vain elämää -sarjan viime syksyn juhlakaudelta Erinin vedoista ehkä parhaiten ovat monelle jääneet mieleen Sunrise Avenue -tulkinta Tässä nää nyt on (kappaleesta Welcome To My Life) ja Antti Tuiskun Mä hiihdän -kappaleesta tehty tunteikas versio. Intensiivisten, isojen tunteiden biisien esittäminen on jättänyt jälkensä Erinin omaan biisintekoon, mikä kuuluu myös Yhtenä sunnuntaina -kappaleessa.

- Lauloin Vain elämää -ohjelmassa muiden dramaattisempia ja isommista tunteista kertovia biisejä, kun vertaa siihen, millaisia omat biisini ovat yleensä olleet. Halusin nyt kirjoittaa tällaista isoutta omaankin kappaleeseeni, Erin sanoo.

Erinin uuden kappaleen pääset kuulemaan alta.

Lue myös: Maija Vilkkumaa ylistää Eriniä - paljastaa, mistä ominaisuudesta yllättyy aina uudestaan

Lue myös: YleX: Samu Haber avoimena huumekohusta: "Otetaan se sakko ja sit tehdään taas lauluja"

Kilpailut

Uusimmat