Kuva: Lauri Kujanpää

Marko Hietala muistelee Soundissa liittymistään Nightwishiin: "Haettiin muovipussilliset bisseä"

26.05.2020 19:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Hietala sanoi Soundille, että ei miettinyt kielteistä vastausta, kun häntä pyydettiin liittymään Nightwishiin.

Nightwishin neljäs studioalbumi Century Child julkaistiin 18 vuotta sitten ja tuolloin myös Tarot-yhtyeestä tunnettu basisti-laulaja Marko Hietala, 54, liittyi yhtyeeseen korvaten Sami Vänskän.

Hietala muisteli kyseisiä päiviä Soundi-lehden haastattelussa.

- Olin tutustunut bändin tyyppeihin jo vähän aikaisemmin, sillä soitin aikoinaan Sinergy-nimisessä bändissä Alexi Laihon ja kumppaneiden kanssa, ja mehän teimme Euroopan-kiertueen Nightwishin avausyhtyeenä. Tien päällä huomasin esimerkiksi sen, että Holopaisen Tuomas on kova lukemaan, ja sehän teki hyvän vaikutuksen tällaiseen kirjanörttiin, Hietala kertoi Soundille ja jatkoi:

- Kun Nightwish sitten tarvitsi laulavaa basistia, niin kaverit olivat tuumineet, että kysytäänpä Markolta. Juteltiin aiheesta ja päätettiin mennä kokeilemaan treenikämpälle. Sitä ennen käytiin toki hakemassa reilut muovipussilliset bisseä. Hah hah!

Kun Hietalaa pyydettiin liittymään yhtyeeseen, niin mies ei miettinyt kielteistä vastausta, sillä Nightwishin musiikki oli tuolloin muuttumassa raskaammaksi.

- Eipä sitä ole tullut juurikaan mietittyä. En ole koskaan ollut kova saksalaishenkisen tuplabassarisankarihevin ystävä, ja niitä vaikutteita oli aika paljonkin varhaisilla Nightwishin levyillä. Kun olin tulossa yhtyeeseen, niin Tuomas huomautti, että musa on siirtymässä kohti hitaampaa ja raskaampaa osastoa, ja tämä suunta soundasi minun korvissani hemmetin hyvältä. Ja niinhän siinä sitten kävikin, että kaikista selkeimmät power metal -vaikutteet tippuivat pois, ja jatkoimme matkaa yhä omaperäisemmille poluille!

Hietalalla on riittänyt säpinää viime vuosina. Noin vuosi sitten mies julkaisi soololevynsä Mustan Sydämen Rovio ja tämän vuoden huhtikuussa Nightwishilta nähtiin uusi levy. Nightwish on monien muiden tavoin kärsinyt koronapandemiasta eikä ole päässyt keikkailemaan. Yhtyeen piti muun muassa esiintyä Suomessa muutamalla festivaalilla, mutta nuo keikat on peruttu.

Lue myös: Tuomas Holopainen ja Johanna Kurkela piirtävät joka vuosi unelmakartan - isoin saari valloittamatta

Lue myös: Nightwishin Marko Hietala hukuttaa surun töihin - "Ennen tein hommia liikaa"

Lähde ja koko haastattelu: Soundi

Kilpailut

Uusimmat