Kuva: AOP

David Guettan tribuutti George Floydille herättää epäuskoa: "Valkoisin tapa reagoida rasismiin"

01.06.2020 18:45 - Iiro Myllymäki

Supertähti-DJ otti aiheen esiin keikallaan ja on nyt joutunut pilkan kohteeksi.

Monet julkisuuden henkilöt ovat ilmaisseet viime päivinä tukensa Black Lives Matter -liikkeelle ja rasisminvastaiselle työlle. George Floydin kuolema pidätystilanteessa nosti Yhdysvalloissa tapahtuvan rasistisen poliisiväkivallan jälleen suureksi puheenaiheeksi. 46-vuotias tummaihoinen, aseistautumaton mies kuoli, kun valkoihoinen poliisi piti polveaan miehen kaulalla minuuttien ajan, vaikka Floyd vetosi poliisia lopettamaan sanomalla, ettei saa henkeä.

Muusikot kuten Pink ja Taylor Swift ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä Yhdysvaltojen presidenttiä Donald Trumpia kohtaan, ja monet ovat lahjoittaneet rahaa rasisminvastaiseen työhön. Muunkinlaisia tribuutteja George Floydin muistolle on nähty, ja yksi erottuvimmista on peräisin ranskalais-DJ David Guettalta, 52.

David Guetta esiintyi hyväntekeväisyystapahtumassa, jonka varat ohjattiin koronavirusta vastaan käytävään kamppailuun. Mies kuitenkin nosti DJ-setissään esiin myös George Floydin tapauksen, kun hän soitti tilaisuutta varten tekemänsä kappaleen. Kyseisessä kappaleessa Guetta on samplannut Martin Luther King Jr:n kuuluisaa ”I have a dream” -puhetta vuodelta 1963 ennen kuin kappaleen EDM-droppi iskee.

- Maailma käy läpi vaikeita aikoja nyt, ja itse asiassa Amerikkakin käy. Joten viime yönä tein tätä tilaisuutta varten erityisen kappaleen, joka on omistettu George Floydin muistolle. Toivottavasti koemme lisää yhtenäisyyttä ja rauhaa, kun tilanne on jo nyt niin hankala. Tämä menee George Floydin perheelle, Guetta puhui mikrofoniin ennen kuin Martin Luther King Jr:n puheenpätkä alkoi kappaleessa.

"Olen sanaton"

Monen mielestä David Guettan hyväntahtoinen ele ei kuitenkaan mennyt maaliin. Somekommenteissa miehen tapaa osoittaa kunnioituksensa on kritisoitu tahdittomaksi ja miehen omaa puhetta tönköksi.

Tämä on kaikista valkoisin tapa reagoida rasismiin”, irvailee yksi twiitissä, johon on liitetty videopätkä Guettan esityksestä. Twiitillä on yli 35 000 tykkäystä. Voit katsoa twiitin ja videon alta tai tästä linkistä.

”Eli David Guetta remixasi MLK:n puhetta taistellakseen rasismia vastaan… Olen sanaton”, kuuluu toinen somekommentti.

Väkeäni kohtaan on tehty paljon rikoksia viikonloppuna, ja David Guetta laittamassa dropin Martin Luther Kingin puheen perään on yksi niistä”, yksi sanailee.

Lue myös: Nike julkaisi spesiaalimainoksen ja otti kantaa rasismiin - videolla ristiriitainen vastaanotto

Lue myös: Madonna otti kantaa George Floydin kuolemaan - julkaisi videon, jossa nähdään hänen poikansa

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat