Kuva: AOP

Mötley Crüen Tommy Lee muistaa edelleenkin Porin traagiset tapahtumat: "Koko paikka oli tuhottu"

08.06.2020 17:45 - Lauri Kujanpää

Tommy Lee julkaisee syksyllä sooloalbumin.

Möltey Crüe -legenda Tommy Lee, 57, julkaisi viime perjantaina uutta soolomateriaalia. Mies kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että kappaleet ovat saaneet inspiraatiota kaikesta siitä, mitä hän on kuunnellut vuosikymmenien varrella.

- Tietenkin rakastan edelleenkin esimerkiksi Led Zeppelinia ja Aerosmithia, mutta maailma on täynnä loistavaa musiikkia eri genreista. Rakastan sitä, että voin leikkiä erilaisilla tyyleillä ja koota niistä yhteen sopivia palapelejä. Musiikki on oma leikkikenttäni, Lee sanoo ja jatkaa:

- Nykyään saatan kuunnella mitä vain räpistä poppiin ja popista deathcoreen. Minusta on outoa, että musiikkimaku pitää rajoittaa vain yhden genren ympärille. Nuorena tietenkin liputti vain rokin eteen, mutta nopeasti sitä avasi korvat myös muullekin musalle.

Tommy Lee on saavuttanut urallaan paljon ja esimerkiksi Mötley Crüe on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä rock-yhtyeistä. Lee ei kuitenkaan halua hirveästi muistella menneitä.

- Minusta ei pidä jäädä menneeseen roikkumaan, vaan katsoa aina eteenpäin sekä elää hetkessä. Minulla on aina ollut hauskaa musiikin parissa ja toivon, että niin on myös jatkossa.

Kun kerroin, että haastattelija on Suomesta, muisti Lee vuoden 2010, kun Porissa riehunut myrsky tuhosi keikkalavat Sonisphere-festivaalilla ja aiheutti henkilövahinkoja.

- Muistan sen päivän kuin eilisen. Koko paikka oli täysin tuhottu emmekä voineet soittaa. Oli pimeää ja vesi tulvi kaikkialle. Tiedätkö, mikä on myös erikoista? Samanlainen myrsky iski myös Kreikkaan kyseisellä kiertueellamme ja jouduimme jälleen perumaan keikan tuhoutuneen lavan takia. Odotin sitä keikkaa innolla, sillä äitini on kotoisin Kreikasta. Luonnolle ei vain valitettavasti mahda mitään...

- Mutta ei kai siinä auta muu kuin tulla takaisin ja soittaa keikat uudelleen! Lee nauraa lopuksi.

Haastattelun ensimmäisen osion voit lukea täältä.

Voice.fi ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Mötley Crüe -rumpali Tommy Lee innostui nuorten suosimasta TikTokista - "Vaimoni syytä!"

Lue myös: Mötley Crüe -rumpali Tommy Lee ei halua antaa enää nimikirjoituksia - syy varsin selkeä

Kilpailut

Uusimmat