Kuva: AOP

Dalai-lama yllättää, julkaisee ensimmäisen albuminsa - "Hän on todella innoissaan"

10.06.2020 12:15 - Roy Kokkonen

Tiibetin hengellinen johtaja tekee aluevaltauksen musiikin saralla. Dalai-laman opetuksia ja musiikkia yhdistelevän albumin tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen.

Tiibetin buddhalaisuuden johtaja Dalai-lama julkaisee ensimmäisen albuminsa 85-vuotissyntymäpäivänään, 6. heinäkuuta. Inner World -niminen projekti sisältää musiikkiin sovitettuja opetuksia ja mantroja.

Projekti sai alkunsa muutama vuosi sitten, kun muusikko Junelle Kunin alkoi yhdistelemään Dalai Laman opetuksia musiikkiin rauhoittaakseen itseään. Hän työskenteli tuolloin uusi-seelantilaisessa pankissa, ja halusi oppia keskittymään stressaavan työn keskellä.

Buddhalainen Kunin ehdotti albumin tekemistä Dalai-laman asioita hoitavalle toimistolle, mutta tarjouksesta kieltäydyttiin kohteliaasti. Hän ei kuitenkaan antanut periksi, vaan matkusti Intiaan ja antoi Dalai-lamalle kirjoittamansa kirjeen yhdelle tämän avustajista.

Nyt, viisi vuotta myöhemmin, levy on julkaisua vaille valmis.

Kunin kertoo, että Dalai-lama innostui ajatuksesta kovasti. Hän kertoo tapaamisestaan Dalai-laman kanssa kirjeen toimittamisen jälkeen.

- En ole koskaan kuullut hänen puhuvan niin. Hän on todella innoissaan. Hän selitti minulle, kuinka tärkeää musiikki on, Kunin sanoo.

Levy koostuu 11 kappaleesta. Lisäksi mukana tulee aihetta käsittelevä kirjanen. Levyn tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen.

Lue myös: Dalai Laman Donald Trump -imitaatio sekoitti internetin - katso räävitön video

Lue myös: Kuningatar Elisabetin koirilla on oma menu - hovikokki paljastaa, mitä kuninkaalliset corgit syövät

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat