Kuva: AOP

Kuningatar Elisabetin koirilla on oma menu - hovikokki paljastaa, mitä kuninkaalliset corgit syövät

08.06.2020 13:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

15 vuoden ajan hovikokkina työskennellyt David McGrady paljastaa kuningattaren koirien ruokavalion.

Kuningatar Elisabetin, 94, entinen hovikokki Darren McGrady, 58, vastasi ruoanlaitosta Buckingham Palacessa 15 vuoden ajan. Osansa herkuista saivat myös kuningattaren kuuluisat koirat. McGrady paljastaa YouTube-videolla, mistä kuninkaallisten welsh corgi -rotuisten koirien menu koostuu.

Videolla McGrady esittelee ruokalajeja, joista corgit pääsevät nauttimaan.

Koirien ruokavalio koostuu muun muassa jäniksestä ja maksasta, tarjoiltuna yhdessä kaalin sekä riisin kanssa. Kuningattarella oli parhaimmillaan jopa 12 koiraa McGradyn työskennellessä hovikokkina.

- En ajatellut kokkaavani kuningattaren koirille, kun aloitin työskentelyn Buckingham Palacessa. Ajattelin, että tekisin ruokaa kuninkaille, kuningattarille ja presidenteille. Niin lopulta teinkin, mutta yksi ensimmäisistä tehtävistäni oli ruoan valmistaminen koirille. Ne saavat tuoretta ruokaa joka päivä, niillä on oma menunsa, McGrady kertoo.

Videolla hän kertoo, että yksi tärkeimmistä asioista oli varmistaa, ettei lihaan jäänyt luita. Kun ruoka oli valmista, kuningattaren palvelijat veivät annokset corgeille. Kuningatar syötti usein koiransa itse.

Englannin kuninkaalliset ovat pitäneet corgeja vuodesta 1933 lähtien. Kuningatar Elisabethin isä, Yrjö VI hankki tuolloin Dookie-koiran. Elisabet itse sai ensimmäisen corginsa 18-vuotislahjaksi, jonka jälkeen hänellä on ollut yli 30 samanrotuista koiraa.

Katso hovikokin video alta tai täältä:

Lue myös: Kuningatar Elisabetin koronapuheesta käynnistyi odottamaton Photoshop-ilmiö - katso hauskat kuvat

Lue myös: Kolme tyylisääntöä, jotka voimme kaikki oppia kuningatar Elisabetilta

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat