Kuva: Ville Juurikkala

Johanna Kurkela ja Johanna Iivanainen julkaisivat yhteislevyn - 'Unelmakartan saaret valloitettu'

18.09.2020 16:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Altamullan Road lähtee kattavalle kiertueelle.

Johanna Kurkela, 35, ja Johanna Iivanainen, 43, ovat julkaisseet odotetun Altamullan Road -albumin tänään perjantaina 18. syyskuuta.

Idea yhteiseen albumiin alkoi jo vuosia sitten.

- Olisikohan ollut vuosi 2014, jolloin tästä ensimmäisen kerran puhuimme. Haudutteluaikaa on ollut mukavasti ja hyvää kannattaa odottaa. Asioille tuntuu olevan oikea aikaikkuna ja nyt tämä osui kohdalle, Iivanainen kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

- Päätimme jo vuoden alussa, että levy tulee syyskuussa. Voi, minkälainen vuosi tämä onkaan ollut, mutta onneksi kaikki meni levyn osalta hyvin, Kurkela jatkaa.

Vaikka albumi on heille ensimmäinen yhteinen, ovat Kurkela ja Iivanainen ehtineet jo esiintyä aiemmin yhdessä. Yli 10 vuotta kestänyt, yhteisellä keikalla syttynyt ystävyys vei kaksikon ”Iivanainen-Kurkela Gemini” -kiertueelle vuonna 2018.

- Ystävyys kyllä kuuluu tältä levyltä. Kaikki asiat loksahtivat paikoilleen kuin itsestään ja se, miksi teemme tätä englanniksi, tuli myös täysin automaattisesti mukaan, Iivanainen paljastaa.

Kurkela ja Iivanainen ovat säveltäneet ja sanoittaneet kauniin musiikin yhdessä eikä ulkopuolisia tekijöitä ole ollut mukana.

- Albumi on täysin meidän kahden kynästä syntynyt. Aika lailla puoliksi olemme tehneet kappaleet ja kaksi niistä yhdessä. Sydämen sisällä vellovista asioista se inspiraatio tulee. Toki vaikutteita on imetty muun muassa elokuvista, kuten The Village -leffasta, Kurkela kertoo ja jatkaa:

- Se visuaalisuus on aina ollut mukana musiikissa. Kun sävellän, niin siinä samalla mieleeni tulvii erilaisia kuvia.

Korona-aika ja unelmat

Koronapandemia on vaikuttanut vahvasti muusikoiden elämään, sillä useiden artistien keikkoja ja kiertueita on jouduttu perumaan. Altamullan Road on kuitenkin pääsemässä keikoille vuoden vaihteen molemmin puolin, ja kenties tulevaisuudessa myös ulkomaille.

Mutta miten kaksikko on viettänyt korona-aikaa?

- Tässä on yritetty nauttia hetkessä elämisestä ja tehdä tätä luovaa työtä. Ja seikkailtu metsässä! Tietenkin tämän hetken maailmalle ei voi nyt mitään, mutta toivotaan, että keikoille kuitenkin pääsee. Yksi isommista unelmista on se, että saamme tehdä tätä Johannan kanssa vielä pitkään, Iivanainen summaa.

Kurkela ja hänen puolisonsa Tuomas Holopainen piirtävät vuosittain unelmakartan. Kurkela sanookin, että kaksi isoa unelmaa on nyt toteutettu: Toinen on Altamullan Road ja toinen on Nightwish-muusikoiden kanssa pystytetty Auri-yhtye.

- Siellä kartallani on kaksi isoa A-kirjainta kahdella isolla saarella, eli Altamullan Road ja Auri. Tänä vuonna olen saanut nyt työskennellä molempien rakastamieni juttujen parissa ja toivon, että niissä riittää vielä koluttavaa. On ihanaa, kun oma kappaleenkirjoittamisen Pandoran lipas on nyt avautunut ja voi nauttia siitä. Ihania seikkailua tässä hetkessä ja myös horisontissa siis luvassa, Kurkela iloitsee.

Voisivat Auri ja Altamullan Road kiertää tulevaisuudessa yhdessä?

- No olisihan se aivan mahtavaa! Koen, että ne ovat hyvin samantyylisiä yhtyteitä ilmaisultaan ja olen sitä mieltä, että se on todellakin mahdollista, Kurkela kertoo lopuksi.

Voice.fi, Iskelmä ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Johanna Kurkelan ja Johanna Iivanaisen yhteisalbumi syyskuussa - myös kattava kiertue luvassa

Lue myös: Tuomas Holopainen ja Johanna Kurkela piirtävät joka vuosi unelmakartan - isoin saari valloittamatta

Kilpailut

Uusimmat