Kuva: Mikko Räsänen

Toni Wirtanen muistelee Apulannan läpimurtoa MTV:lle: 'Joissain hetkissä se ei tuntunut hauskalta'

26.10.2020 21:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Apulanta soittaa ensi kesänä jättikeikan uusitun Olympiastadionin lavalla.

Apulanta täyttää ensi vuonna 30 vuotta, jonka kunniaksi bändi nousee suurimmalle lavalle kuin koskaan aikaisemmin. Yhtye nimittäin esiintyy uusitun Olympiastadionin lavalla. Keikka on tällä hetkellä loppuunmyyty.

Apulannan ura alkoi Heinolassa 90-luvun alussa ja läpimurto tapahtui viimeistään kolmannella albumilla Kolme, joka piti sisällään yhden bändin kaikkien aikojen suurimmista hiteistä Anna mulle piiskaa. Suosiota tuli ja faneja riitti ympäri Suomen.

-  Arvostan sitä edelleen, kuinka paljon on tullut louskutettua päätä silloin, se oli hienoa aikaa. Rakastin niitä fiiliksiä. Koko ajan oli sellaisessa järjettömässä hypessä. Vähän niin kuin huuruissa siitä omasta jumalallisuudestaan. Se oli ihanaa, laulaja Toni Wirtanen kertoi MTV:n haastattelussa.

Apulanta nousee ensi kesänä Olympiastadionin lavalle. (kuva: Mikko Räsänen)

Järjetön huomio kääntyi kuitenkin jossain vaiheessa itseään vastaan, sillä rauhaa yhtyeen jäsenet eivät meinanneet saada missään

– Joskus keikalle mennessä ihmiset kiipeilivät keikkabussin päällä, hakkasivat ikkunoita hurmioituneina, niin se oli semmoista, että älkää nyt saatana. Se ei tuntunut enää hauskalta jossain hetkissä. Onneksi sekin on laantunut tai vaihtanut muotoaan, Wirtanen pohti.

Innokkaimmat fanit änkivät, ja saattavat edelleenkin ängetä, yhtyeen jäsenten kotipihoille.

- En välttämättä haluaisi kotiini kutsumattomia vieraita, mutta niitä on ollut 90-luvulta asti, rumpali Sipe Santapukki paljasti MTV:lle.

Apulannan alkuajoista kertova elokuva Teit meistä kauniin julkaistiin vuonna 2006. Elokuvan ohjasi yhtyeen entinen basisti Tuukka Temonen.

Lue myös: Apulanta täyttää 30 ja nousee Olympiastadionin lavalle: "Suuruudenhulluudessaan ihan älytön ajatus"

Lue myös: Sipe Santapukki julkaisi kuvan 90-luvun alusta - muistelee Apulannan alkutaivalta

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat