Kuva: AOP

Bruce Springsteen teki listahistoriaa Yhdysvalloissa - uusi levy äänitettiin "livenä"

04.11.2020 23:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

"Pomo" on ensimmäinen artisti, jonka levy on noussut Top 5:een kuutena eri vuosikymmenenä.

Legendaarinen muusikko Bruce Springsteen, 71, julkaisi 23. lokakuuta Letter To You -albumin. Kyseessä on "Pomon" 20. studioalbumi. 

Albumin myötä konkarirokkari teki historiaa, sillä hän on ensimmäinen artisti, jonka levyt ovat nousseet viiden parhaan joukkoon kuutena eri vuosikymmenenä. Tällä hetkellä Letter To You on sijalla kaksi.

- Olimme viikon studiossa - viisi päivää - ja teimme koko albumin. Se tehtiin kaikki livenä, laulua ei äänitetty jälkikäteen. Vain muutama soitin äänitettiin päälle. Se on ensimmäinen livenä studiossa äänitetty levy, jonka olemme koskaan tehneet, Springsteen kertoi syyskuussa AARP:lle.

Springsteen julkaisi ensimmäisen albuminsa vuonna 1973. Lopullinen läpimurto tapahtui vuonna 1975 julkaistulla levyllä Born to Run. Hän on uransa aikana kahminut 20 Grammy-palkintoa ja kaksi Golden Globea. Hän on lisäksi voittanut Oscar-palkinnon kappaleella Streets of Philadelphia, joka tehtiin vuonna 1993 julkaistua Philadelohia-elokuvaa varten.

Hänen kuuluisimpia kappaleitaan ovat muun muassa Born in the USA, Born to Run, Hungry Heart, I'm on Fire, Glory Days ja The River.

Kuuntele Bruce Springsteenin Letter to You -nimikkosingle alta tai täältä:

Lue myös: Bruce Springsteen uhkaa jättävänsä kotimaansa, jos Trump voittaa vaalit - "Nähdään lentokoneessa"

Lue myös: Bruce Springsteen täytti vuosia - uusi levy julki ensi kuussa

Lähteet: AARP, Billboard

Kilpailut

Uusimmat