Kuva: AOP

AC/DC:n uusi albumi julki, levy on omistettu Malcolm Youngille - "Tunsimme hänet ympärillämme"

13.11.2020 11:15 - Roy Kokkonen

Kaikki levyn 12 kappaletta ovat Angus ja Malcolm Youngin käsialaa.

Australian rockylpeys AC/DC on julkaissut uuden, odotetun studioalbumin. Power Up on bändin seitsemästoista studioalbumi ja ensimmäinen kuuteen vuoteen. Yhtyeen edellinen albumi Rock or Bust julkaistiin vuonna 2014.

Levyllä kuultava kokoonpano on niin lähellä alkuperäistä kuin mahdollista. Mukana ovat alkuperäisjäsenet kitaristi Angus Young, 65, basisti Cliff Williams, 70, ja rumpali Phil Rudd, 70. 

Laulajana kuullaan vuodesta 1980 lähtien bändissä vaikuttanutta Brian Johnsonia, 73. Johnson liittyi bändiin, kun laulaja Bon Scott menehtyi vuonna 1980.

Veljensä Angus Youngin kanssa AC/DC:n vuonna 1973 perustanut kitaristi Malcolm Young menehtyi vuonna 2017. Levy on omistettu hänelle. 

- Tunsimme Malcolmin ympärillämme, hän oli siellä. Emme ole kovin hengellisiä ihmisiä, mutta voi veljet, laulaja Brian Johnson kertoi uutistoimisto AP:lle.

Malcolmin veljenpoika Stevie Young, 63, täytti setänsä saappaat bändissä, kun tämä sairastui dementiaan vuonna 2014. Häntä kuullaan myös uudella levyllä.

Kaikki levyllä kuultavat 12 kappaletta ovat Malcolm ja Angus Youngin yhteistä käsialaa. Veljeksistä nuorempi oli valinnut bändin 47-vuotisen taipaleen aikana tehdyt, mutta aiemmin kuulemattomat kappaleet levylle.

Suurin osa levyn kappaleista on kirjoitettu vuosina 2000-2008, jolloin yhtye ei julkaissut uutta musiikkia. 

- Keskityin niihin, jotka tiesin olevan Malcolmin suosikkeja, Angus Young kertoi AP:n haastattelussa.

Kuuntele maistiainen levyltä alta:

Lue myös: AC/DC:ltä uusi single - kuuntele Realize

Lue myös: AC/DC julkaisi uuden singlen ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen - kuuntele Shot In The Dark

Lähde: AP

Juttua muokattu 13.11 klo 13:45: Bon Scott kuoli vuonna 1980 eikä 1979, kuten jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin.

Kilpailut

Uusimmat